Van Ginkel speelt bijrol in overwinning PSV

Voetbal Gijs Kila

PSV speelde zondagmiddag een uitwedstrijd tegen Fortuna Sittard. De in Amersfoort geboren Marco van Ginkel mocht na vijf wedstrijden zonder speelminuten weer eens minuten maken als invaller. Met de ingevallen Van Ginkel trok PSV in de slotfase de wedstrijd naar zich toe. Van Ginkel, die in Scherpenzeel woont, kwam zo’n tien minuten voor tijd in de ploeg voor de geblesseerde Olivier Boscagli. Het waren zijn eerste minuten sinds zijn eveneens korte invalbeurt thuis tegen FC Twente op 6 februari.

Sindsdien zat Van Ginkel nog wel bij de selectie, maar had Roger Schmidt hem geen minuut meer nodig.

Bij het moment van invallen van Van Ginkel was de stand 1-2, enkele minuten later gooide de teruggekeerde Noni Madueke het duel in het slot: 1-3. Voor rust zorgde Eran Zahavi, in bloedvorm verkerend, voor zowel de eerste als de tweede treffer. Na rust deed Cox namens Fortuna nog wat terug, maar genoeg voor een resultaat was het niet.

De volgende wedstrijd voor Van Ginkel en consorten is de topper thuis tegen Feyenoord, zeer belangrijk voor de strijd op de ranglijst. De wedstrijd staat voor zondag 14 maart om 14.30 op de planning.