Van Gunst terug bij Dalto

Korfbal Redactie

Herman van Gunst keert terug bij Dalto/Klaverblad Verzekeringen als hoofdtrainer. Na een eerste periode van 2008-2011 begint van Gunst na de zomerstop aan zijn tweede periode bij Dalto/Klaverblad Verzekeringen. Na zijn vertrek bij Dalto heeft van Gunst de afgelopen jaren aan het roer gestaan bij onder andere zijn oude liefde DOS’46. In de voorbije jaren is van Gunst actief geweest als hoofdtrainer van Spirit uit Voorthuizen.

Dalto/Klaverblad Verzekeringen is content met het binnenhalen van ervaren trainer en clubman Herman van Gunst. Bestuurslid technische zaken Douwe de Vries zegt daarover het volgende: ‘Na het plotselinge vertrek van Adriaan van Dijk en Mariska Veldheer, om moverende redenen, moesten we als club snel acteren. We hebben met mensen uit de Beleidsgroep Technische Zaken (BTZ) en spelersgroep diverse gesprekken gevoerd met verschillende kandidaten. Uiteindelijk is de keuze op Herman gevallen. Een trainer die past bij de club, de club kent en een trainer die onze jeugdige selectie in deze fase goed kan gebruiken. We hebben vertrouwen in de hernieuwde samenwerking met Herman en zijn blij met zijn terugkeer in Driebergen.’

De komende periode zal van Gunst in overleg met de Beleidsgroep Technische Zaken (BTZ) zijn technische staf samenstellen. Duidelijk is dat in ieder geval de van KC Antilopen overgekomen trainer Ruud van de Hoef onderdeel uit zal gaan maken van deze technische staf.