Van Schip maakte vrije val

Wielrennen Redactie

Jan-Willem van Schip is in in de Vierdaagse van Duinkerke uit de top van het klassement getuimeld. Zaterdag verloor hij in de vijfde etappe liefst twaalf minuten op de winnaar, André Greipel. Voor de Schalkwijker was de beklimming van de Mont Cassel die verschillende keren op het menu stond, duidelijk te veel van het goede. Ploeggenoot Oscar Riesebeek van Roompot-Nederlandse Loterij voelde zich beter thuis in de ‘bergetappe’ in Noord-Frankrijk.

Hij legde er de basis voor zijn uiteindelijke derde plaats in het eindklassement op slechts twee seconden van de Belg Dimitri Claeys. Van Schip werd in het eindklassement 61ste.

 

De Volharding

Wielervereniging De Volharding domineerde zondag in de Ronde van Woerden de gecombineerde koers van amateurs, sportklassers en junioren. Het hele podium was ‘Utrechts’ gekleurd met winnaar Imo Pruijssenaere de la Woestijne uit Leusden, Roeland Mennink als tweede en Geert Zaal als derde. In de Zuid Hollandse Eilanden Tour, een koers voor de clubcompetitie die het peloton onder het Haringvliet door joeg, kon de ploeg van De Volharding niet het podium halen. Wel was Jasper Verkuijl er dicht bij met een vijfde plaats.

 

Budding

Veenendaler Martijn Budding begint geleidelijk in vorm te raken. In de Ronde van Overijssel, onderdeel van de Holland Cup waarvan de Ronde van Midden-Nederland de finale koers is, behoorde de renner van Roompot tot een kopgroep van veertien die de koers domineerde. Daar kwamen nog eens dertien achtervolgers bij en hoewel Roompot met vier man vertegenwoordigd was konden zij Pjotr Havik niet van de zege afhouden. Budding werd veertiende, zijn ploeggenoot Tim Ariesen uit Rhenen finishte als zesde.

 

Stroetinga
Nijkerker Wim Stroetinga haalde een dag later als derde het podium in de Profronde van Noord-Holland, die eveneens meetelt voor de Holland Cup. Julius van de Berg haalde de zege binnen.