Van theorie naar praktijk: terugblik crosstriatlon Renkum    

Podcast en video Redactie

Het moest er maar eens van komen: Een Slimmer Presteren Podcast wedstrijddag. Want dat presentatoren Gerrit en Jurgen -onder het genot van een kopje koffie- graag lullen over triatlonwedstrijden, is na 66 afleveringen wel duidelijk. Maar kunnen ze in de praktijk zelf nog een potje breken?

Zaterdag 28 augustus 2021, rond de klok van tienen in de ochtend. Getooid in zwarte, gladde kleding en een gouden badmuts op het hoofd, heeft zich een groep van zo’n tachtig mensen verzameld aan de oever van de Nederrijn in Renkum. Ze stappen één voor één op een schip, type Pakjesboot van Sinterklaas.

Zoomen we in op de gezichten van deze mensen, dan zien we nervositeit en lichte angst in hun ogen. Sommigen hebben zelfs een zwembrilletje opgedaan. Hier gaat iets spannends gebeuren, dat moge duidelijk zijn. De mensen lijken elkaar niet heel goed te kennen, voorzichtig knopen er een paar een gesprek met hun buurman of buurvrouw aan. Heel lang duren deze gesprekken niet. Ook wordt er nergens uitbundig gelachen.

Inmiddels is de boot is vertrokken. Hij vaart stroomopwaarts richting Arnhem. Zou dit de bestemming van de groep zijn? Maar nee, na zo’n tien minuten stopt het schip. De mensen op het schip verdringen zich naar één kant. Is er een bijzondere vis te zien? Dan springt er iemand van de boot het water in. En nog één, en nog één. Als bosjes springen de mensen van het schip af. Is er een lek aan boord misschien?

Als laatsten zien we Gerrit en Jurgen van het schip afspringen. Ze zwemmen rustig in de richting van de rest van de groep. Dan is er plotseling een fluitje en zet de groep zich al zwemmend acuut in beweging richting de plek waar het schip vertrok. Het water schuimt en klotst, armen en benen raken verstrikt in elkaar, is er paniek? Een haai?

Nee, het is de start van de Renkumse Crosstriatlon 2021. Mét Gerrit en Jurgen als deelnemers. Wil je weten hoe het ze vergaan is, en hoe ze alle kennis van de vorige afleveringen van de Slimmer Presteren Podcast hebben toegepast, luister dan naar deze 67e aflevering.

Tenslotte beleefde coach Guido Vroemen een topweekend: Anne Terpstra eindigde als tweede tijdens de wereldkampioenschappen mountainbike terwijl Jetze Plat zijn eerste gouden plak op de Paralympische Spelen in Tokio haalde. Tijdens het ‘Zoomen met Vroemen’ hoor je hoe Guido zijn pupillen klaar wist te stomen voor dit succes.

 

Podcast

De Slimmer Presteren Podcast is een initiatief van Gerrit Heijkoop en Jurgen van Teeffelen. Vanaf begin 2020 bespreken zij wekelijks een onderwerp op het gebied van sport, onderzoek en innovatie.

slimmer-presteren-podcast.nl