Via verbinding naar ambitie

Volleybal Ted Vermeulen

De stad Utrecht is lang verstoken geweest van topvolleybal. Op 6 mei 1986 fuseerden de Utrechtse clubs SOS/DPC en UVC . Deze samensmelting leidde tot de geboorte van volleybalvereniging Utrecht (VVU) met de bedoeling de vierde stad van het land ook met topvolleybal actieve en passieve recreatie op niveau te bieden.

Ruim 30 jaar later is er een imposante vereniging ontstaan.  ‘Ik denk dat Apeldoorn nu nog het volleybalmekka van Nederland is’, zegt technisch directeur Peter Retera (54), ‘maar daar willen wij verandering in brengen.’

Niet hals over kop, maar stap voor stap willen VVU met de vrouwen naar de Eredivisie. Retera: ‘Zij spelen nu in de Topdivisie, het op één na hoogste niveau. Ook voor onze mannen plaveien wij dezelfde weg, maar die spelen nu nog Eerste Divisie, het derde niveau in Nederland.’ ‘En dat willen we graag bereiken door verbinding tussen de leden als een rode draad door de vereniging te laten lopen,’  vult voorzitter Iris van Maurik (30) aan.

Het succes van de vereniging is ’topvolley voor iedereen’, waarbij de term topvolley wordt gerelateerd aan het niveau van ieder individueel lid en het plezier waarmee de leden de gang naar de vereniging maken. VVU behoort met ruim 600 leden inmiddels tot één van de grootste volleybalverenigingen van Nederland. De club beschikt over 14 vrouwen- , 9 mannen- , 11 meisjes- , 4 jongens- , 1 master- , 7 recreanten- en 3 miniteams voor de kleinsten. Dus in totaal 49 teams.

Bij de jongste categorie wordt het volleybal op speelse wijze aangeleerd. De bal wordt niet over het net geslagen maar gegooid en de bal wordt door de verdedigende partij gevangen. ‘Wij doceren netjes volleybal’, aldus Retera, die niet alleen verantwoordelijk is voor het technische beleid binnen de vereniging, maar ook het beachvolleybal, de jeugdopleiding en …

 

 

Bent u geïnteresseerd om dit hele artikel te lezen? Dat kan. U heeft daarbij drie mogelijkheden:

–          U kiest voor een abonnement op de papieren krant
–          U kiest voor de digitale krant
–          U bestelt een losse uitgave van de krant waarin dit artikel gepubliceerd is

Nadat wij uw gegevens ontvangen en verwerkt hebben, wordt het artikel zo spoedig mogelijk aan u verstuurd.