Vandaag Opening Day honkbal- en softbalseizoen

Honkbal/Softbal Redactie

Vanavond om 19.30 uur gaat, als de weersomstandigheden het toestaan, het nieuwe seizoen van de honkbal hoofdklasse van start. De hoofdklasse bestaat dit jaar niet uit acht, maar uit negen teams. RCH Memorie Sieraden uit Heemstede is de nieuwkomer, die als kampioen vanuit de eerste klasse promoveerde. Inmiddels zijn zowel HCAW-Hoofddorp Pioniers als Curaçao Neptunus-DSS/Kinheim vanwege de regen afgelast. Beide wedstrijden worden op vrijdag 8 april ingehaald.

Vanwege het oneven aantal teams en de wens om de competitie voor alle teams attractiever en langer spannend te houden, wordt dit jaar gespeeld binnen een nieuwe competitieopzet. Hierbij is sprake van twee Wild Card Games, waardoor ook de nummers vijf en zes uit de competitie nog lang zicht hebben op deelname aan de play-offs.

Na vorig jaar in de degradatiepoule gezeten te hebben heeft Quick Amersfoort ook dit seizoen een plek in de hoofdklasse en begint vanavond met een drieluik tegen Twins Oosterhout. De nieuwe hoofdcoach Marlon Frolijk durfde zich aan honkbalsoftbal.nl nog niet aan een voorspelling te wagen. ‘Ga er maar vanuit dat Quick Amersfoort in het komende seizoen voor verrassingen gaat zorgen. Je moet ambitieus beginnen. Wij mikken op plek 4 – de play offs dus. En deze keer aan de goede kant van de ranglijst.’

Teams

De deelnemende teams aan de hoogste Nederlandse honkbalklasse zijn:

Quick Amersfoort, L&D Amsterdam, RCH Memorie Sieraden (Heemstede), Curaçao Neptunus (Rotterdam), Storks (Den Haag), Twins Oosterhout, DSS/Kinheim (Haarlem), HCAW (Bussum) en Hoofddorp Pioniers.


De laatste nieuwsberichten: