Vasco van der Valk blijft op lastig circuit overeind

Kort nieuws Motorrijden Redactie Utrechtse Sportkrant

Op een semi-stratencircuit in Duitsland eindigde motorracer Vasco van der Valk (17) uit Amersfoort afgelopen weekend twee keer als vijfde. De wedstrijden maakten deel uit van het Internationale Deutsche MotorradMeisterschaft (IDM). Als ‘rookie’ staat Van der Valk stevig op de vierde plaats in dit kampioenschap, waarmee hij het in zijn eerste jaar op een 600cc Supersport-motorfiets boven verwachting doet.

De Schleizer Dreieck is een zeer lastig circuit in de omgeving van Leipzig met topsnelheden van dik 250 kilometer per uur. Door het woeste en bochtige karakter is het circuit zeer populair bij de Duitse fans, die dan ook voor volgepakte tribunes zorgden.

In beide wedstrijden was er sprake van een vergelijkbaar wedstrijdbeeld: de jonge Amersfoorter pakte in de eerste rondes op zijn Yamaha R6 een mooi aantal plekken, maar reed zich dan vast in een groepje net achter de kopgroep van drie rijders die zo weg konden komen.

In beide races viel in de eindfase een andere rijder vlak voor Vasco van der Valk, maar telkens kwam hij met de schrik vrij. Over een kleine twee weken rijdt de Amersfoorter in Assen.