Vasco van der Valk naar nieuwe ploeg in ONK SuperCup 1000

Motorrijden Redactie

De Amersfoortse coureur Vasco van der Valk heeft zich aangesloten bij Druijff Racing Kawasaki, een nieuw raceteam in de ONK SuperCup 1000 klasse van de OW Cup. De 20-jarige Van der Valk maakt de overstap van de IDM Supersport 600 categorie naar de zwaardere motoren in de Superbike klasse. Een compleet nieuwe ervaring voor de jonge coureur op de Kawasaki ZX-10R. Van der Valk is geen onbekende binnen het team, want in 2012 reed hij al samen met Erwin Druijff en Nigel Walraven.  

Vasco van der Valk: ‘Ik ben erg blij met deze kans in samenwerking met Kawasaki Nederland en Druijff Racing. Ik denk dat de combinatie van de OW Cup en het vertrouwde Druijff Racing een perfecte opstap is naar de Superbike klasse. Ik krijg alle tijd en vertrouwen die ik nodig heb om te wennen aan de Kawasaki ZX-10R. Hierdoor kan ik mijzelf goed ontwikkelen, zonder enige druk. Bij de eerste test was het gevoel al goed, ondanks het enorme verschil met mijn vorige motor. Maar ik heb er veel vertrouwen in, dat deze samenwerking een succes gaat worden.’

Begin maart maakte Druijff Racing Kawasaki de eerste meters van het jaar op het circuit van Alcarrás en Valencia in Spanje. De test verliep naar wens voor de drie rijders en zij kunnen dan ook niet wachten om wederom op de Kawasaki ZX-10R te stappen. Vanwege het coronavirus kan het seizoen nog niet beginnen, de rijders moeten nog even geduld hebben.

 

Teamleden

De teamleden van Van der Valk zijn Nigel Walraven en Alexander Klaassen. De 31-jarige coureur Nigel Walraven werd in 2017 en 2018 kampioen in deze klasse. Naast het ONK komt Walraven ook uit, eveneens op een Kawasaki, voor Team Bolliger in het World Endurance kampioenschap.

Alexander Klaassen heeft de afgelopen seizoen flinke progressie gemaakt in het ONK SuperCup 1000 klasse. Zo werd de coureur uit Nijmegen de afgelopen twee jaar respectievelijk vierde en vijfde in het kampioenschap. Klaassen maakt in 2020 de overstap naar Kawasaki, waarmee hij zijn stijgende lijn van de afgelopen jaren wil doortrekken.

Erwin Druijff, Druijff Racing: ‘Voor komend seizoen hebben we met meerdere partijen een ambitieus project opgezet. We kennen elkaar allemaal al lang en dat alles nu zo samenkomt is prachtig. We hebben een team met drie snelle rijders. Nigel is natuurlijk een vaste waarde, Alexander lijkt ook al vriendjes met de ZX-10R en van Vasco verwacht ik ook mooie dingen. Uiteraard hadden we ons de seizoensstart allemaal iets anders voorgesteld. We hadden net een succesvolle test afgewerkt in Spanje toen het heel snel slechter werd. Hopelijk is het snel onder controle en kunnen we in juli starten met het seizoen.’