Vecht en verdedigingssportverenigingen in de regio Utrecht

Utrechtse sportverenigingen Vecht- en verdedigingssporten Redactie

Weerbaarder door sport. Dat is de titel van de bijlage van de krant van Oktober 2017. Veel mensen sporten traditioneel echter vooral om fit te worden en uithoudingsvermogen te kweken. Toch, weerbaarheid speelt tegenwoordig een belangrijk rol bij de sportkeuze van ouders voor hun kinderen.

De talenten van Top Judo Utrecht in actie. Foto: Top Judo Utrecht

Er wordt niet meer automatisch gekozen voor voetbal of hockey. Het wordt steeds belangrijker dat kinderen stevig in hun schoenen staan, zowel mentaal als maatschappelijk. Dat nieuwe aspect, zelfvertrouwen, wordt steeds meer bereikt met het groeiende aanbod van vecht- en verdedigingssporten.

Waar kan je deze sporten beoefenen? Een overzicht.

 

Judo

Judo is een van oorsprong Japanse zelfverdedigingskunst. Het kan in de regio Utrecht onder meer hier beoefend worden:

De Voltreffer De Voltreffer Nieuwegein heeft tot doel de jeugd de basisbeginselen van judo bij te brengen en bij de gevorderden te schaven aan een nóg betere techniek. Ons motto is: wij zien judo als een veilige en karaktervormende sport
Erik Verlaan Sport Utrecht Erik Verlaan Sport Utrecht staat voor professioneel, vriendelijk en veilig. Ons motto is: Judo maakt je sterk.
Judoschool Barberio UtrechtHet gaat er niet om de beste prestatie te leveren, maar wel om te leren om op een evenwichtige manier om te gaan met jezelf, met andere kinderen en volwassenen. Wij leren de kinderen vanaf vijf jaar spelenderwijs, door middel van judo, wat discipline is.
BVM De Meern is een recreatieve judovereniging waar plezier in het judo, gezelligheid en sportieve uitdaging op de eerste plaats komen.
Judovereniging Groot HoutenJudo betekent ‘zachte weg’. De weg naar geven en nemen, uitdelen en incasseren, vallen en opstaan, respect en discipline. Judo zien wij als een educatieve sport. Judo is voor jong en oud. Ons motto is: Judo is sporten en leren tegelijk.
Judo Ryu Mackaay Utrecht Judo Ryu Mackaay Utrecht is een vereniging waar iedereen, van jong tot oud, meisjes en jongens, wedstrijd- en recreatieve judoka’s hun eigen judotalenten en judoambities kunnen waar maken. Ons motto is: een leven lang met veel plezier naar judo!
Judovereniging Anton Geesink Judovereniging Anton Geesink te Culemborg heeft als kernwoorden: Verantwoord, veilig en vertrouwd. Ons motto is: Goed voor je zelfvertrouwen en met respect voor de ander. Als wij toppers in onze vereniging verder willen helpen (bege)leiden we hen vol vertrouwen naar Top Judo Utrecht.
JV Odijk JV Odijk richt zich op de breedtesport van tuimeljudo tot judo voor volwassenen.

 

Karate

Karate is een vechtkunst waarbij de nadruk vooral ligt op het gebruik van stoot-, trap- en afweertechnieken (te-waza, geri-waza en uke-waza). In het curriculum van sommige karatestijlen komen ook worpen, klemmen, verwurgingen en worsteltechnieken voor. Het kan in de regio Utrecht onder meer hier beoefend worden:

Chikara Amersfoort
Rob Poleij Utrecht
Karate Team Boelbaai Maarssen
Van Diermen Sport SoestBeoefening van Karate-do maakt u zelfverzekerd, verandert uw uitstraling en scherpt uw zintuigen en motoriek. Daarin ligt de werkelijke zelfverdediging besloten.
Katsudo Kenpo NieuwegeinBij Katsudo Kenpo worden technieken geleerd in de volgorde die door Ed Parker is aangegeven in zijn boek Infinite Insights into Kenpo, en in de manuals die per bandniveau zijn uitgegeven.
Karateschool van Laar ElstDe combinatie van zelfvertrouwen, veelzijdige lichamelijke oefeningen, thema lesgeven en een serieuze manier van lesgeven, spreekt jongeren aan.
Karate Team UtrechtDe Karate lessen worden gegeven in het Leidsche Rijn College in Leidsche Rijn.
Een proefles is gratis bij Karate Team Utrecht.
Karate do Academie Harthoorn ZeistDe oudste Shotokan school in Nederland. Sinds 1963 Kinderles in Zeist. Vanaf 14 jaar in Utrecht. Leraar 8e dan Karate do Bond Nederland.
Keishikai VeenendaalDe trainingen zijn geschikt voor iedereen. Jong en oud, meisje of jongen, man en vrouw. Ervaring is niet vereist. Beginnen met karate kan op elk moment, gezien iedereen zich in eigen tempo ontwikkeld. In de lessen wordt ernaar gestreefd iedereen zoveel als mogelijk op zijn eigen nivo te laten trainen.
Sportschool Yuzyo VleutenDoor de trainingen word je fysiek fitter, weerbaarder en zelfverzekerder.
Boven dit alles is het vooral belangrijk om plezier te hebben tijdens het trainen.
Yume Ken UtrechtEr wordt in de lessen bij Karateschool Yume Ken Karate sterk de nadruk gelegd op omgang met elkaar, training met elkaar en het helpen van elkaar. Dus ondanks dat we allemaal verschillend zijn en andere kwaliteiten hebben, vormen we samen een groep, een gemeenschap.
Han Gan UtrechtHan Gan streeft ernaar om de karateka op intensieve en persoonlijke wijze te stimuleren in het perfectioneren van de uitvoering van kata's. Daarnaast is er speciale aandacht voor persoonlijke karatetechniekontwikkeling.
Karatestichting Dokan ZeistIedereen is van harte welkom om te komen kijken. Het is zelfs beter om mee te trainen. Je mag zelfs een maand gratis trainen om het uit te proberen.
Stichting Karate 030 UtrechtIn onze dojo onderschrijven wij de erecode van de vechtsport Vechten gebeurt alleen op de mat en nooit op straat. De technieken die je worden aangeleerd mogen alleen worden gebruikt ter verdediging van jezelf of anderen. Je mag nooit je vechttechnieken gebruiken tegen iemand die zich niet kan verdedigen. Eer, loyaliteit en trouw zijn aan de code zijn belangrijker dan welke vechttechniek, graduatie of titel dan ook.
Budo Akademie ShudoKan UtrechtJe bent van harte welkom om met een les mee te doen.
Budo Ryu Blaauw WilnisKarate is een mooie en dynamische sport met bijzondere karaktervormende waarden. Een spel waarbij lenigheid, snelheid en reactievermogen ontwikkeld worden. Uiteraard leert u zich ook doeltreffend te verdedigen. Wij beoefenen de stijl 'Wado Ryu'.
Flammen IJsselsteinKenpo Karate modern zelfverweer voor iedereen. Jeugdlessen vanaf 8 jaar elke woensdagmiddag.
Budovereniging Magatama VianenMagatama is er op gericht meer jongeren deel te laten nemen aan vechtsporten. Magatama richt zich op vermindering van problematisch agressief gedrag, de nadruk ligt op het goed en respectvol met elkaar omgaan.
Kyokushin karateschool Brink De BiltMet veel enthousiasme beoefenen wij al ruim 25 jaar Kyokushinkai karate in De Bilt, kom gerust een keer meetrainen.
Shu Ken Ma Shi UtrechtOm zowel in fysieke als mentale zin een Karatedo ontwikkeling door te maken, is meerdere malen per week trainen absoluut noodzakelijk. Wij proberen dit te stimuleren door hetzelfde bedrag te vragen, ongeacht het aantal trainingen dat wordt gevolgd.
Kenpo Karate UtrechtOnze school in Utrecht is de bakermat van het Kenpo Karate in Nederland. Kenpo Karate is een moderne vorm van zelfverdediging die is gericht op straatsituaties. Het is zo ontwikkeld dat je jezelf zo snel en effectief mogelijk weet te verdedigen.
Kenkokai EemnesWe zijn een kleine club met als doel de karateontwikkeling op persoonlijke basis. Kom je met als doel om even snel binnen een paar jaar zwarte band te halen dan zit je bij ons op de verkeerde plek.
Karate do Shotokan Hangetsu VianenWij beoefenen het Shotokan Karate. Er worden niet alleen basistechnieken getraind in Kihon, Kata en Kumite, wij beoefenen tevens controle en snelheid d.m.v. inzicht verrijkende oefeningen.
Karate Vereniging ZeistWij zijn KVZ en onze leden vanaf 8 jaar trainen Wado Ryu. Deze karate vorm is uitstekend geschikt voor zelfverdediging. Er wordt in een gezellige sfeer hard getraind om sterker te worden, zowel mentaal als fysiek. Kom een keer langs of geef je op voor een proefles.

 

Taekwondo

Taekwondo is een vorm van zelfverdediging. Letterlijk vertaald betekent tae voet, kwon hand of vuist en do de manier of de weg. Het kan in de regio Utrecht onder meer hier beoefend worden:

Taekwondo Amersfoort Amersfoort
Enoch Martial Arts Bunnik
Taekwon-Do Academie "Taekyon" Houten
Taekwon-do In NAE Do KwanMartial Arts Liesbeth Willems Maarsbergen
Horangi Taekwondo Mijdrecht Dorpscentrum en sporthal De Willisstee Wilnis
Stichting Enoch Martial Arts Odijk
Kerroum Kickboxing Schoonhoven
IN NAE DO KWAN Utrecht
Taekwon UtrechtUtrecht
Si Jak (SKK) Utrecht

 

Aikido

Aikido is een Japanse zelfverdedigingskunst en bewegingsleer en geschikt voor mannen en vrouwen en voor alle leeftijden. Het kan in de regio Utrecht onder meer hier beoefend worden:

Aikido Centrum AmersfoortAmersfoort
Ima Juku Aikido Amersfoort
Healing Space Hoogland
Stichting Aikido Kyorakukan Houten
Aikido Groene HartKamerik, Vleuten, Woerden, IJsselstein en Gorinchem.
Ninus Personal Training & Coaching Leersum
Makato, school voor traditioneel Aikido Leusden
Ki-Musubi Aikido Instituut Maarssen
Aikido Vereniging SoestSoest
Sanshinkai Aikido Utrecht
Takeda Ryu Nederland Utrecht
Nederlandse Culturele Aikido Club Utrecht
Aikido Stichting Jiki Shin Kan Utrecht
AikidocentrumUtrecht
Budo Akademie Shudokan Utrecht
Ki-AikidoUtrecht
Aikido Centrum Woerden
Ima Juku Aikido Zeist
Budo Centrum Zeist
Aikidocentrum ZeistZeist

 

Boxing en Kickboxing

Het kan in de regio Utrecht onder meer hier beoefend worden:

Boxing Bumaye Amersfoort
Boxing A80 Amersfoort
Kickboxing Houten Kickboxing Houten is een jonge club, die onderdeel uitmaakt van Your Personal Training.
Wij geven lessen aan kinderen/jeugd vanaf 6 jaar en hebben een aparte dames groep en een gemengde groep van mannen en vrouwen.
De trainingen vinden plaats in Houten.
De Voltreffer Nieuwegein
Impact Boxing Club Utrecht
Utrechtse Boksvereniging Joop VerbonUtrecht
Boksschool Kickboksen Thaiboxen Jimmy’s Gym Utrecht
Weerbaarheids Academie The Colosseum Utrecht
Fightingclub Lloyd van Dams Utrecht
Yard Gym Utrecht
Top Team FitnesscenterUtrecht
Muay Thai Utrecht De Meern
Boksschool Sedney Zeist

 

Foto: Jan Kruijdenberg/Utrechtse Sportkrant

 

Staat jouw vereniging uit de provincie Utrecht er niet tussen? Stuur een mailtje naar online@utrechtsesportkrant.nl en je vereniging wordt aan de lijst toegevoegd