Veel te mooi weer in de Omloop Het Nieuwsblad

Wielrennen Redactie

Anna van der Breggen heeft de Omloop Het Nieuwsblad voor vrouwen op haar naam geschreven. Op de Bosberg ging de wereldkampioene er vandoor en in de achtervolgende groep bleek niemand bereid kopwerk te verrichten. Eigenlijk waren de omstandigheden veel te goed, waardoor de sterkste ploeg zich kon onderscheiden. En dat was SD Worx, de ploeg van Van der Breggen. De rensters uit de regio die gedijen bij slecht weer, bleven onzichtbaar.

De winnares van vorig jaar, Annemiek van Vleuten, deed niet eens een poging om de rensters van SD Worx, voorheen Boels Dolman, te kraken. De Nederlandse ploeg controleerde de koers, de allereerste dit seizoen van de vrouwen. Eerst was het jonge talent Demi Vollering weg, op de Bosberg nam Van der Breggen  het stokje over. Hoewel het verschil lange tijd niet groot was en rond de vijftien seconden schommelde ontbrak bij de achtervolgers de samenwerking. Achter Van der Breggen won Emma Norsgaard – van Movistar, de nieuwe ploeg van Van Vleuten – tweede en Amy Pieters derde. Annemiek van Vleuten eindigde op plek 21, Ellen van Dijk op 33, Lorena Wiebes op 42 en Floortje Mackaij op 72.

Bij de mannen probeerde Julian Alaphilippe het in zijn eentje, maar hij kreeg weinig ruimte. In de sprint van een man of veertig won de Italiaan Davide Ballerini (Deceuninck-Quickstep)  afgetekend, voor Jake Stewart en Sep Vanmarcke.