Veenendaal-Veenendaal Classic in topcompetitie vrouwen

Wielrennen Redactie

De Veenendaal-Veenendaal Classic maakt volgend jaar deel uit van de topcompetitie van de vrouwen. De koers wordt gehouden op 21 mei. Een dag later is de klassieker van de mannen die deel uitmaakt van de Europe Tour. De vrouweneditie is pas een keer eerder gehouden, in 2018. Annemiek van Vleuten werd in haar achtertuin de eerste winnares. Vorig jaar stond hij wel op de kalender, maar kwam er in verband met het corona een streep door.

De topcompetitie omvat bij de vrouwen zes wedstrijden. Dat is er een minder dan de mannen voor hun kiezen krijgen. De mannen beginnen op 10 april met de Omloop van de Braakman en eindigen op 12 september met de Eurode Omloop. De eerste koers van de vrouwen is op 24 april met de Omloop van Borsele. Hun laatste wedstrijd voor de Topcompetitie is op 19 september met de Omloop van Ulestraten.

De topcompetitie is de hoogste Nederlandse wielercompetitie voor ‘amateurs’. Zij fungeert als springplank naar een loopbaan als profrenner. Regelmatig worden renners die zich in de picture rijden nog tijdens het seizoen ingelijfd door een profploeg.