Veenendaal-Veenendaal terug op de agenda

Wielrennen Redactie

Vanaf dit jaar maakt de wielerronde Veenendaal-Veenendaal deel uit van de Exterioo Cycling Cup waardoor het mogelijk is om verder te professionaliseren en nog meer mensen te bereiken. ‘We kunnen niet wachten om Veenendaal-Veenendaal weer te mogen organiseren, met zowel een mannen- als vrouwenkoers op 20 en 21 mei,’ aldus organisatievoorzitter André Homma. Vanwege de coronabeperkingen kon er twee jaar lang niet gekoerst worden in Veenendaal.

‘Ondertussen hebben we niet stilgezeten in de voorbereiding. Allereerst bereiden we ons voor op een tweedaags evenement, uniek in de geschiedenis van Veenendaal-Veenendaal. Bovendien hebben we ons kunnen aansluiten bij de Exterioo Cycling Cup.’

Identiteit

De Exterioo Cycling Cup is een Belgisch initiatief waarbij negen wielerkoersen uit de UCI  Europe Tour zijn aangesloten. Veenendaal-Veenendaal en de Ronde van Drenthe komen daar als Nederlandse koersen bij. De Exterioo Cycling Cup geeft jonge Belgische en Nederlandse wielrenners en -teams de kans zich te meten met de grote namen uit het peloton. Homma: ‘Behalve dat we door de aansluiting ook een sterker rennersveld mogen verwachten, er komen zeker drie WorldTour-formaties naar Veenendaal, komt onze mannenkoers ook op de Belgische tv-zender Sporza en Eurosport. Bovendien kunnen we gebruik maken van de organisatorische kracht van co-organisator Golazo, overigens zonder dat we onze eigen identiteit verliezen. De naam Veenendaal-Veenendaal blijft dan ook gehandhaaft en de organisatie ligt in lokale handen.’

Samenwerking

Met de samenwerking via de Exterioo Cycling Cup maakt de Veenendaalse wielerorganisatie een stap in het verder professionaliseren van de Veenendaalse koers. De eerste stappen zijn daarvoor al gezet. Zo is de huisstijl van de Veense klassieker vernieuwd en kreeg ook de website  een facelift. ‘Bovendien willen we  Veenendaal het wielerfeest aanbieden, met tal van side-events naast de vrouwenkoers op vrijdag 20 mei en de mannenkoers op zaterdag 21 mei. Veenendaal viert het wielrennen, daar willen we naar toe,’ aldus Homma.

De Exterioo Cycling Cup is op 1 maart begonnen. Aangesloten koersen zijn: GP Le Samyn, De GP Monseré, de Ronde van Drenthe, Veenendaal-Veenendaal, de Antwerp Port Epic, het Circuit de Wallonie, de GP Marcel Kint, Dwars door het Hageland, de Elfstedenronde Brugge, het Circuit Franco-Belge en het Kampioenschap van Vlaanderen in Koolskamp.