Veenendaler Dylan van Baarle naar Engelse wielerploeg Sky

Wielrennen Redactie Utrechtse Sportkrant

Dylan van Baarle heeft een contract van twee seizoenen getekend bij de Engelse wielerploeg Sky. De 25-jarige klassiekerspecialist uit Veenendaal is blij met zijn overgang naar de ploeg van Tour- en Vuelta-winnaar Chris Froome. Daar ontmoet hij zijn landgenoot Wout Poels. Van Baarle rijdt nu nog voor Cannondale-Drapac. Het is zijn derde seizoen bij de Amerikaanse formatie.

Aanvankelijk zou Van Baarle nog langer blijven bij Cannondale, maar toen de geldschieter bekend maakte te willen stoppen waren de renners vrij om uit te kijken naar een nieuwe werkgever. Later kwam Cannondale terug op die beslissing, maar Van Baarle had inmiddels al gehoord van de interesse van de rijkste ploeg in het profmetier. Bij Sky is Servais Knaven ploegleider. ‘Ik kijk echt uit naar de komende twee jaar,’ zegt Van Baarle op de website van Sky. ‘Het is een droom om voor deze ploeg te gaan rijden en een volgende stap in mijn carrière.’

Van Baarle maakte dit jaar naam als renner in de eendagskoersen en dan met name in de zogeheten kasseienklassiekers. Zijn beste prestatie was de vierde plaats in de Ronde van Vlaanderen. De voorjaarsklassiekers zullen ook zijn voornaamste doel zijn in dienst van Sky. De Veenendaler was ook geselecteerd voor het WK in het Noorse Bergen, maar moest afzeggen als gevolg van een valpartij. De wegwedstrijd van de mannen is zondag. Bondscoach Thorwald Veneberg heeft Danny van Poppel opgeroepen als zijn vervanger.

 

Anne de Ruiter

Op dat WK kwam maandag Anne de Ruiter niet uit de verf tijdens de tijdrit voor junior-vrouwen. De renster van wielervereniging Het Stadion, woonachtig in Polsbroek bij Lopik, vertrok als Nederlands kampioene op dit nummer maar bleef steken op de zeventiende plaats. Ze gaf bijna twee minuten toe op de winnares. Haar landgenote Marit Raaijmakers deed het een stuk beter met de zesde plaats. Vrijdag rijden beide meiden tevens de wegwedstrijd.