Veenendaler Martijn Budding in toptien Ronde van België

Wielrennen Redactie

Martijn Budding heeft zijn stijgende vorm bevestigd in de Ronde van België. De Veenendaler eindigde als tiende in het algemeen klassement en was daarmee de beste Nederlander, na een sterk optreden zaterdag in de koninginnenrit door de Ardennen. Verder was de klassering van Lars van der Haar opmerkelijk. De veldrijder uit Woudenberg werd knap zestiende.

De Ronde van België was minder sterk bezet dan in andere jaren. Er was concurrentie van de Giro en de Tour des Fjords in Noorwegen. Budding (Roompot-Nederlandse Loterij) moest na vijf dagen 2.50 minuten toegeven op Jens Keuleire (Lotto-Soudal) die zijn triomf van vorig jaar prolongeerde. ‘Mooie week gehad. Nu deze lijn doortrekken,’ aldus de Veenendaler die aan zijn tweede jaar bij Roompot bezig is.

Lars van der Haar had 5.14 achterstand op de winnaar, exact als zijn ploeggenoot bij Telenet Fidea Toon Aerts. Een leuk detail is dat het duo ook in het veld aan elkaar gewaagd is, voor beiden ligt de prioriteit bij de cross. In de derde etappe, een tijdrit over ruim 10 kilometer, waren de twee eveneens in dezelfde tijd geëindigd. Daarin bleef Van der Haar ruim voor Budding en Jan-Willem van Schip. De Schalkwijker reed anoniem mee in de Belgische etappekoers en werd 71ste in het eindklassement op ruim 22 minuten van Keukeleire.