Veense zaalvoetballers naar halve finales Olympic Moves

Varia Ron van Stokkum

Alle drie Veenendaalse middelbare scholen die uitkwamen in de voorronde van Olympic Moves hebben zich geplaatst voor de halve finale. Het Perron deed dat bij de Jongens klassen 1 en 2, het Rembrandt College kwalificeerde zich bij de Meisjes klassen 1 en 2. Het Christelijk Lyceum Veenendaal (CLV) plaatste zich zowel bij de jongens als bij de meisjes klassen 3 en 4. Vooral de strijd bij de meisjes was spannend.

In twee wedstrijden hielden het CLV en het Rembrandt College elkaar in evenwicht (2-1 en 0-1), waarna CLV via strafschoppen de halve finale bereikte.

Op vrijdag 18 februari 2022 werd in Veenendaal afgetrapt voor de Olympic Moves. In de sporthallen West en De Vallei werden voorrondes van de zaalvoetbalcompetitie gespeeld. Vanwege het grote animo voor zaalvoetbal kent deze competitie een voorronde, halve finales en de uiteindelijke finaledagen op het Nationaal Sportcentrum Papendal. In Veenendaal streden het Christelijk Lyceum, het Perron, het Rembrandt College, het Johannes Fontanus College (Barneveld) en ISK Het Streek (Ede) om plaatsen in de halve finales.

 

Grootste schoolsportcompetitie

Olympic Moves laat elk jaar scholieren tussen de 12 en 19 jaar kennismaken met diverse vormen van sport. Er doen inmiddels ruim 350 middelbare scholen aan mee, wat bijna de helft is van alle scholen in Nederland. Olympic Moves, een initiatief van de KVLO en NOC*NSF, is sinds 2003 uitgegroeid tot de grootste schoolsportcompetitie van ons land. De lokale organisatie was in handen van sportdocenten van het CLV, Het Perron en het Rembrandt College, in samenwerking met Sportservice Veenendaal. Het programma van het kwalificatietoernooi werd ingekort vanwege de naderende storm. De zaalvoetballers konden daardoor tijdig thuis zijn.

 

Buitensporten in april

Het zaalvoetbal is de aftrap voor een nieuw Olympic Movesseizoen. Dit seizoen wordt in Veenendaal vervolgd op donderdag 21 april met de dag voor buitensporten. In Veenendaal is het aanbod hockey en voetbal. De wedstrijden vinden plaats op de sportparken De Groene Velden en Spitsbergen.

Meer informatie over Olympic Moves: https://www.kvlo.nl/olympicmoves.html