Veerman terug, De Keijzer uitgeschakeld

Voetbal Hans van Echtelt

Gemengde gevoelens na afloop van de eredivisie voetbalwedstrijd PEC Zwolle-FC Utrecht zaterdagavond. Allereerst om de uitslag (1-1) omdat traditiegetrouw tal van scoringskansen onbenut waren gebleven. Daarnaast ongerustheid over de blessure van doelman Fabian de Keijzer die bij een uittrap ernstig geblesseerd raakte aan zijn heup en waarschijnlijk niet kan meedoen aan de nacompetitie.

Daarnaast was er toch weer enige blijdschap om de rentree van Henk Veerman wiens enkel eerder hersteld blijkt als aanvankelijk werd gevreesd. De voormalige Heerenveen-spits kwam enkele minuten binnen de lijn en zal komende woensdag tegen AZ zeker wat meer speeltijd krijgen. En mogelijk kan hij dan de eenzame spits Tasos Douvikas die ook nu weer mooie kansen miste terzijde staan.

En dan de wedstrijd zelf. Het was weer het oude liedje. Na een wat stroeve start kreeg FC Utrecht de nummer laatste van de ranglijst in zijn greep en honoreerde dat met een rake kopbal van Hidde ter Avest. Maar de ploeg gaf het initiatief uit handen en moest toezien hoe Daishawn Redan de gelijkmaker binnenschoof achter invaller-doelman Eric Oelschlägel die vrijwel zeker ook de vaste sluitpost wordt in de nacompetitie. Maar eerst nog de duels tegen AZ en Willem II voordat het ‘echte werk’ gaat beginnen.