Veldrijder Lars van der Haar mikt op nieuwe Europese titel

Veldrijden Redactie

Lars van der Haar is opgenomen in de Nederlandse equipe die zondag 5 november deelneemt aan het EK veldrijden in Tsjechië. Bij afwezigheid van de Belgische wereldkampioen Wout van Aert is Oranje zwaar favoriet voor de Europese titel. Kopman is Mathieu van der Poel die dit seizoen al elf zeges op zak heeft. Van der Haar geldt als een gevaarlijke outsider.

De 26-jarige technisch vaardige crosser uit Woudenberg grossiert in podiumplaatsen, maar mocht in het nog prille winterseizoen slechts twee maal de hoogste trede beklimmen. In het Belgische Ronse en in Woerden, waar overigens veel concurrenten ontbraken. Twee jaar geleden werd Van der Haar in Huijbergen Europees kampioen. Vorig jaar verging het hem minder en eindigde hij slechts als zevende. Van der Haar rijdt voor de Belgische profploeg Telenet-Fidea van Sven Nys.

De Nederlandse afvaardiging die maandag door bondscoach Gerben de Knegt werd bekendgemaakt, telt weinig verrassingen. ‘We reizen af naar Tabor met een hele sterke selectie. Er zijn meerdere podiumkandidaten over de verschillende categorieën. Bij de elitemannen is Mathieu van der Poel dé grote favoriet en zijn Lars van de Haar en Corné van Kessel serieuze podiumkandidaten. Bij de elitevrouwen is Maud Kaptheijns een grote favoriet met haar fantastische seizoenstart. Dat bewees ze afgelopen weekend nogmaals met twee overwinningen,’ aldus De Knegt.