Veldrijder Lars van der Haar steekt de oceaan over

Wielrennen Redactie Utrechtse Sportkrant

Lars van der Haar steekt voor de opening van het seizoen de oceaan over. De veldrijder uit Woudenberg rijdt in Amerika twee wedstrijden die meetellen voor de wereldbeker. Bondscoach Gerben de Knegt heeft een kleine selectie samengesteld, die Nederland zowel bij de mannen als de vrouwen zal vertegenwoordigen.

Van der Haar wordt vergezeld door Matthieu van der Poel, Stan Godrie en Corné van Kessel. De vrouwenploeg bestaat uit Sophie de Boer, Maud Kaptheijns en Fleur Nagengast.

Van der Haar was ongetwijfeld de grootste pechvogel op het laatst gehouden WK in januari in het Luxemburgse Bielen. De tweevoudig wereldkampioen bij de beloften reed liefst zeven maal lek. Dat kostte hem een zekere bronzen medaille. Ook Van der Poel trof herhaaldelijk de pechduivel, hij kampte viermaal met een kapotte band. Daardoor lag de weg open voor de Belg Wout van Aert om de wereldtitel bij de profs te prolongeren.

Naar verwachting wordt het de komende wintermaanden opnieuw een tweestrijd tussen Van Aert en Van der Poel, met onder meer Van der Haar als outsider. De slanke Woudenberger rijdt komende seizoen voor het Belgische Telenet Fidea met als manager Sven Nijs.

De eerste wereldbeker-cross is zondag 17 september in Iowa. Een week later strijken de cyclocrossers neer in Waterloo.