Velis (14) zet magistrale sprong neer bij kampioenschap Zegveld

Polsstokverspringen Redactie

Onder mooie omstandigheden op de accommodatie in Zegveld werden vrijdag topsprongen neergezet door de springers in verschillende klassen. Het was Roy Velis uit Benschop die met een sprong van 19,76 meter de sprong van de avond opeiste. Hiermee verpulverde hij het schansrecord bij de Jongens en tegelijkertijd is dit een nieuw leeftijdsrecord. Roy Velis, nog maar 14 lentes jong, liet hier zijn klasse zien en naderde de verste sprong in het Friese kamp waar bij de Jongens al 19,92 meter gesprongen is.

Jaco de Groot (Kamerik) heeft de vorige wedstrijd moeten laten schieten vanwege een blessure, echter liet hij deze avond weer zien dat hij nog steeds de te kloppen man is. Met een afstand van 20,53 meter liet hij de concurrentie achter zich. Erwin Timmerarends (Bodegraven) kwam daar in zijn laatste sprong dichtbij met een sprong van 20,30 meter. Hij kwam daarmee niet in de buurt van zijn persoonlijke record die hij afgelopen woensdag in Linschoten naar 21,49 meter bracht. Wouter van Midden (Vlist) complementeerde het podium met een afstand van 19,29 meter.

Bij de vrouwen zette Demi Groothedde (Jaarsveld) de toon in de wedstrijd. Met drie sprongen ruim over de 14 meter liet zij zien waarom zij zich de sterkste mochten noemen in deze categorie. Wendy Helmes (IJsselstein) en Kimberly Engelhard – Slootjes (Haastrecht) moesten genoegen nemen met een tweede en derde plaats.

 

Junioren

Bij de Junioren bleef de strijd tot de laatste ronde ongekend spannend. Lucas van Eijk (Haastrecht) brak in de eerste ronde al gelijk de ban door over de 19 meter heen te springen, namelijk 19.01 meter. Dit inspireerde Bas van Leeuwen (Woerden) blijkbaar, want hij zette in een prachtige sprong een dik nieuw persoonlijk record neer van maar liefst 19.53 meter, dat is ruim een meter verder dan zijn vorige persoonlijke record. De topfavoriet Reinier Overbeek (Benschop) kon in dit geweld natuurlijk niet achterblijven en sprong zich met 19.24 meter als tweede de finale in. In de finale deed hij dit nog dunnetjes over en pakte hij met 19.76 meter alsnog de winst in de Junioren-categorie. Hiermee bewees hij eens te meer waarom hij de gele leiderstrui om zijn schouders heeft hangen.

Aankomende zaterdag springt om 18.30 uur gesprongen de 1e klasse in Polsbroekerdam.