Verbeek Nederlands kampioen bridge

Bridge Denksport Kort nieuws Redactie Utrechtse Sportkrant

Tim Verbeek uit Driebergen is in Utrecht Nederlands kampioen bridge geworden. Na 88 zenuwslopende spellen, uitgesmeerd over twee dagen, won zijn (gesponsorde) team ’t Onstein-3 met 133-118 van topfavoriet Het Witte Huis.

Het team van de nieuwe landskampioen bestond verder uit Danny Molenaar, Magie Ticha-Richard Ritmeijer en Geon Steenbakkers-Peter IJsselmuiden. Het is de eerste landstitel viertallen voor Verbeek, die twee jaar geleden het goud door zijn vingers zag glippen.

Eerder was de speler van onder meer BCO in Utrecht Nederlands kampioen paren met Yke Smit en jeugdwereldkampioen paren met de sterkste speelster van Nederland, Marion Michielsen die overigens voor Zweden gaat uitkomen.

Enkele honderden bridgeliefhebbers uit het hele land volgden in spanning de slotfase van de finale in denksportcentrum Den Hommel, waar vugraph-beelden werden vergezeld van deskundig commentaar van Wubbo de Boer uit Groenekan en Joris van Lankveld.

Ook andere prijswinnaars van het afgelopen seizoen, Nederland won twee wereldtitels, werden in een feestelijke ambiance gehuldigd.

Voorts werd Just van der Kam in het zonnetje gezet. De Utrechter nam onlangs afscheid als adjunctdirecteur van de Nederlandse Bridgebond waar hij zo’n dertig jaar in diverse functies werkzaam is geweest. Zo was Van der Kam in 2011 de spil in de organisatie van het WK in Veldhoven.

Een krachttoer die hij in 2019 hoopte te herhalen, ware het niet dat de Nederlandse organisatie inmiddels op losse
schroeven is komen te staan.


De Utrechtse Sportkrant brengt elke week groot en klein sportnieuws uit de stad en regio. Kijken of de krant bij u past? Kijk het acht weken aan met een proefabonnement dat automatisch stopt.