Verbetering persoonlijk record Van der Valk

Motorrijden Redactie

Vasco van der Valk heeft bij de tweede ronde van de OW Cup progressie laten zien door zijn PR flink te verbeteren op het TT Circuit Assen. Hij plaatste zich op de tweede startrij met een zesde tijd. De tweede race van het seizoen leverde hem uiteindelijk een top-vijf plaats op. Zijn teamgenoot van Druijff Racing Kawasaki, Nigel Walraven, wist twee podiumplaatsen te behalen in de ONK SuperCup 1000 klasse.

Zaterdag 18 juli stond de tweede en derde race van het seizoen op het programma voor de ONK SuperCup 1000 klasse. Aan het begin van de derde race kreeg de motor van Van der Valk een elektronisch probleem in de opwarmronde en kon daardoor niet van start kon gaan.

Vasco van der Valk: ‘Ik ben tevreden over vandaag, ondanks het elektronische probleem in de tweede race dit weekend. In de eerste race van de dag, waarin ik vijfde werd, toch mijn pr op Assen met 0,7 seconde kunnen aanscherpen en tevens heb ik veel kunnen leren over de setup.’

De volgende ronde van de OW Cup staat gepland half augustus in Schleiz, maar het is op moment nog niet helemaal zeker of dit evenement door zal gaan.

Teammanager Erwin Druijff: ‘Een dubbel gevoel na vandaag. Vorige week hadden we veel last van bandenslijtage en daar hebben we veel progressie mee gemaakt. Nigel had helaas nog veel last van zijn zware valpartij tijdens een EWC test van vrijdag en heeft er het best mogelijke uitgehaald. Alexander heeft twee goede races gereden en zijn pr sterk aangescherpt. Vasco had een goede eerste race waarbij hij zijn PR met meer dan halve seconde verbeterde. Voor de tweede race bleek er een elektronisch probleem bij hem te zijn waardoor hij uitviel. Dit was wel erg zuur naar alle progressie die we geboekt hadden. Nigel heeft nu even tijd om te herstellen en hopelijk kunnen we in augustus naar Schleiz, zodat we verder kunnen werken.’