Verbluffend wereldrecord Femke Bol op 300 meter horden

Atletiek Redactie

Enkele dagen voor haar optreden tijdens de FBK Games in Hengelo heeft Femke Bol torenhoge verwachtingen gewekt. Bij wedstrijden in de Tsjechische plaats Ostrava liep de 22-jarige Amersfoortse een wereldrecord op de 300 meter horden, een incourante afstand die geen officiële status heeft. Maar met haar tijd van 36,86 seconden verbaasde de nieuwe Nederlandse ster ook zichzelf. Het was bijna anderhalve seconde onder de oude toptijd (38,16).

Bol had zelf al eens 38,55 gelopen op deze afstand. Toen ze haar tijd zag straalde het ongeloof van haar gezicht. Het was niet eens een perfecte race geweest, onderweg raakte ze nog twee van de zeven horden.

Op pinkstermaandag moet Femke Bol over drie horden meer springen. Op de FBK Games komt ze uit op de 400 meter horden, het nummer waarop ze deze zomer medailles wil veroveren op de WK en EK. In Hengelo loopt ook Dafne Schippers die vorige week ineens in Vught opdook en daar de winnende tijd van 11,37 seconden realiseerde op de 100 meter.

De FBK Games is het grootste Nederlandse atletiekevenement en maakt deel uit van de Continental Tour Gold, waartoe ook de meeting in Ostrava behoort. Lieke Klaver kwalificeerde zich daar met haar 50,90 op de 400m voor de WK in Amerika.