Verlies voor softbalsters richting Olympische Spelen

Honkbal/Softbal Willem van der Steeg

Oranje heeft zichzelf gisteravond een slechte dienst bewezen door met 5-2 te verliezen van Groot-Brittannië. Het Nederlands team speelt op het Olympisch kwalificatietoernooi (OKT) voor de zone Europa/Afrika, dat van 23-27 juli wordt gehouden op de velden van UVV in Utrecht. Alleen voor de winnaar van het OKT ligt er een ticket klaar voor Tokio 2020.

Nederland en Groot-Brittannië hielden elkaar de eerste innings in evenwicht, waarna Team GB in de derde inning het verschil ging maken (3-0) en uiteindelijk uitliep naar een 5-2 einduitslag na 7 innings. Persoonlijke fouten aan de kant van Oranje en de goede vorm van de Britse slagvrouwen waren daar debet aan. Om het tij te keren verscheen er tot twee keer toe een andere pitcher op de Nederlandse heuvel, terwijl Georgina Corrick namens Team GB de hele wedstrijd de ballen op de Nederlandse slagvrouwen bleef afvuren. De Nederlandse slagploeg kon echter onvoldoende druk zetten op de Britse verdediging.

Doordat Nederland eerder van Zuid-Afrika (11-1) en van Spanje (7-0) wist te winnen, plaatste Oranje zich, net als Groot-Brittannië, wel voor de Superronde. Nederland zal in deze ronde nog uitkomen tegen Europees kampioen Italië (26 juli, 19.00) en Tsjechië (27 juli). De uitslagen in de eerste ronde blijven staan en tellen mee in de Superronde. Oranje zal daarom beide wedstrijden moeten winnen om zicht te houden op de Olympische Spelen en is daarbij ook afhankelijk van de overige uitslagen. De ploeg met de meeste zeges krijgt een ticket voor de Spelen van Tokio in 2020.

Foto: Willem van der Steeg