Verre sprongen onder tropische omstandigheden

Polsstokverspringen Redactie

Ondanks de tropische temperaturen werden er in Zegveld zaterdag verre sprongen neergezet. Daniël Cluistra (Haastrecht) zette al vroeg in de wedstrijd een afstand van 19,49 meter neer. Deze prestatie bleef tot aan de finale bovenaan staan, toen Erwin Timmerarends (Montfoort) de ban brak met een afstand van 19,98 meter en daarmee de leiding over nam. Wouter van Midden (Vlist) deed daar in zijn laatste sprong nog een schepje bovenop met 20,63 meter, de winnende afstand van de avond. 

Bij de vrouwen is de laatste paar wedstrijden Kimberly Slootjes – Engelhard (Haastrecht) in vorm. Ook in deze wedstrijd liet zij haar klasse zien. Als enige vrouw wist zij de 15-meter grens te passeren, namelijk 15,13 meter. Fabiënne Overbeek (Benschop) werd tweede met een afstand van 14,79 meter. Daarmee eindigde zij net boven Wendy Helmes (IJsselstein) die een afstand van 14,53 meter op het bord liet noteren.

In de Junioren-categorie bleek juist de sprong uit de eerste ronde de winnende. Reinier Overbeek (Benschop) sprong in de eerste ronde 19,86 meter en werd daarmee de winnaar van de Verburg Kaas Bokaal bij de junioren. Het podium werd aangevuld met Lucas van Eijk (Haastrecht) die met een zeer verdienstelijke afstand (18,96 meter) tweede werd en Guus Hoogland (Montfoort) complementeerde het podium met 18,04 meter.

Aankomende zaterdag wordt er om 14:00 uur gesprongen om De Samenwerking Bokaal in de Vlist.