Versterking onderweg vanuit Hasselt naar Houten

Handbal Redactie

Met twee-vliegen-in-één-klap heeft The Dome/Handbal Houten goede zaken gedaan op de transfermarkt: komend seizoen zullen rechteropbouw Bram Versteegden en keeper Richard Meinicke de ploeg uit midden Nederland gaan versterken. Beide spelers kwamen afgelopen seizoen uit voor Initia Hasselt in de BeNe League. Meinicke heeft eerder drie seizoenen bij Houten gespeeld en maakte deel uit van het team dat in 2014 promotie naar de eredivisie behaalde.

Daarna speelde hij in Duitsland bij TuS Ferndorf (tweede Bundesliga), HSG Freiberg (Oberliga) om vervolgens naar België te verhuizen. ‘Hartstikke leuk om weer terug te zijn’, aldus Meinicke ‘ik heb altijd fijn bij Houten gespeeld. De gesprekken waren erg prettig, de accommodatie (zaal in combinatie met krachthonk) is erg fijn en ik voelde dat die passie en gedrevenheid van toen nog steeds aanwezig zijn. Leuk ook om weer met Job (Reumer, de nieuwe assistent-trainer) te worden herenigd, samen hebben we de C-, B- en A-jeugd doorlopen’.

Ook Versteegden speelde afgelopen seizoen bij Hasselt en kwam daarvoor voor LIONS en Sittardia uit. Meinicke was al in gesprek met Houten en tipte de Limburger over ‘die leuke club’ en de vacature op de rechteropbouw die ze daar hadden. ‘Na een gesprek met de club en de trainer kreeg ik steeds meer zin in dit nieuwe avontuur’, licht Versteegden toe. ‘Richard en ik zitten een beetje in dezelfde situatie: maatschappelijke carrière wordt steeds belangrijker, maar we willen toch op een hoog niveau blijven handballen. Bij Handbal Houten kunnen we dit mooi combineren’. Richard vult hem aan: ‘Daarnaast wonen we allebei in Eindhoven, wat ook wel zo praktisch voor het reizen is’.

De technische staf is erg blij met beide versterkingen: ‘Met Richard onder de lat heeft Houten in het verleden de nodige successen behaald. Zou mooi zijn als we dat kunnen herhalen, we zijn in ieder geval blij dat hij weer terug is! Houten heeft een jonge, ambitieuze ploeg. Richard en Bram hebben allebei al de nodige ervaring en kunnen de overige spelers begeleiden en helpen in hun ontwikkeling. Zo komt er meer balans, maar ook nóg meer ambitie in het team, een team dat ook komend seizoen zal meevechten om de prijzen.’