Vertrek VSU directeur Hanneke van der Marel

Overig nieuws Redactie

Na een dienstverband van twee jaar verlaat directeur Hanneke van der Marel met ingang van het nieuwe jaar de Vereniging Sport Utrecht (VSU) organisatie. Van der Marel zet haar carrière voort bij de gemeente Den Haag waar zij aan de slag zal gaan als directeur Sport.

Hanneke van der Marel heeft zich in die jaren onder meer bezig gehouden met het verder professionaliseren van de organisatie en de transitie van de VSU. “Met veel plezier heb ik me de afgelopen twee jaar ingezet voor het Vitaliseren, Verbinden en Verduurzamen van de sport in Utrecht. De ALV van 11 oktober – waarbij door de leden groen licht is gegeven voor de weg richting de nieuwe sportorganisatie – zie ik als afronding van een belangrijke periode. Met de intentie tot het samengaan van de verschillende uitvoerende partijen in Utrecht kan er gezamenlijk meer impact gemaakt worden. Ik heb er alle vertrouwen in dat er in augustus 2018 een mooie en duurzame nieuwe sport organisatie zal staan,” aldus Van der Marel.

 

Opvolging

Het VSU bestuur heeft zich gebogen over de verschillende scenario’s met betrekking tot de invulling van deze positie. Mede omdat dit geldt voor een korte termijn – tot aan de nieuwe sportorganisatie – is gekozen voor een invulling vanuit de eigen geledingen. Bestuurslid Gerard Pot is bereid gevonden om de komende maanden de rol van interim directeur op zich te nemen. Tot aan zijn pensioen was Pot werkzaam als projectleider Europese aanbestedingen WMO voorzieningen bij de Regio Gooi en Vechtstreek in Bussum.

Hij zal onder meer fungeren als sparringpartner voor het VSU personeel in het algemeen en Management Team in het bijzonder. Tevens neemt hij de externe contacten op zich en zal hij deel gaan uitmaken van het kernteam dat zich bezighoudt met de transitie.