Vianen Zwem4daagse en Maarten van der Weijden Foundation slaan weer handen in één

Zwemmen Redactie

Tijdens de Nationale Sportweek van maandag 13 tot en met vrijdag 17 september organiseert Helsdingen Sport en Cultuur in Vianen voor de 33e keer de Zwem4daagse. De Zwem4daagse staat bekend als hét vierdaagse zwemevenement van Nederland. In één week leggen deelnemers binnen vier dagen een afstand af om uiteindelijk de nationale zwem4daagse medaille in ontvangst te mogen nemen. Maarten van der Heijden zal van locatie naar locatie zwemmen, fietsen en/of hardlopen.

Evenals als vorig jaar zal Helsdingen Sport en Cultuur ook deze Zwem4daagse samenwerken met de Maarten van der Weijden Foundation. Met zijn Foundation heeft Maarten van der Weijden in de afgelopen drie jaar maar liefst 31 kankeronderzoeken en projecten mogelijk gemaakt. Elke gedoneerde euro gaat voor 100% naar geselecteerde onderzoeken en projecten. Door de Corona-crisis hebben veel mensen hun actieve levensstijl losgelaten. Door deze samenwerking hoopt de organisatie weer veel mensen in beweging te krijgen en door middel van samen zwemmen zoveel mogelijk geld in te zamelen voor kankeronderzoek.

Dit jaar zal Maarten de Zwem4daagse locaties aan elkaar verbinden door van locatie naar locatie te zwemmen, fietsen en/of hardlopen. Met zijn nieuwe sportieve uitdaging doorkruist hij in een week het hele land en bezoekt hij alle 35 Zwem4daagses die deelnemen deze week en dus ook Helsdingen Sport en Cultuur. Deelnemers van de Zwem4daagse op deze locaties kunnen met hem mee zwemmen en halen door hun deelname geld op door zich te laten sponsoren.

Maarten van der Weijden: ‘Ik ben er enorm trots op dat onze Foundation en de Zwem4daagse gaan samenwerken om dit onderzoek mogelijk te maken. Ik wil dan ook iedereen vragen om met me mee te zwemmen’.

Kom ook in actie en zwem mee!

https://zwem4daagse.mvdwfoundation.nl/evenement/vianen