‘Vier de sport samen’ thema van sportgala

Overig nieuws Redactie

Wie worden de winnaars van de sportprijzen van de gemeente Utrecht over het jaar 2018? Dat wordt onthuld op woensdag 13 februari tijdens het jaarlijkse gala van de Sportprijs Utrecht. Utrechters kunnen zelf mee bepalen wie de winnaars zijn in de categorieën sportman, sportvrouw, talent, ploeg, coach, vereniging en vrijwilliger van het jaar. De Utrechtse Sportkrant is partner van de Sportprijs Utrecht.

Sinds 1971 huldigt de gemeente Utrecht jaarlijks haar sportkampioenen. Dit jaar gebeurt dat op een speciale avond, georganiseerd door de gemeente Utrecht en SportUtrecht, waarbij er behalve ruim aandacht voor topsport tevens oog is voor de breedtesport. Niet alleen worden de sporters, verenigingen en coaches geëerd om hun inzet, vrijwilligers, familie en vrienden zullen bedankt worden voor hun inbreng. Ook worden alle Utrechtse sporters die in 2018 mooie prestaties hebben neergezet, door sportwethouder Maarten van Ooijen in het zonnetje gezet.

Het thema van de Sportprijs Utrecht 2018 is ‘Vier de sport samen’. In de sport geldt dat het geheel veel meer is dan de som der delen. Teamgenoten, coaches, vrijwilligers: ze dragen allemaal hun steentje bij aan een optimaal sportklimaat. Of zoals basketballegende Michael Jordan ooit eens zei: ’Talent wins games, but teamwork and intelligence win championships’. Met dat in het achterhoofd hoopt de organisatie op een leuk feestje voor een ieder die een aandeel heeft gehad in de sportieve successen in de gemeente Utrecht.

 

Stemmen

Een onafhankelijke jury heeft per categorie verschillende voordrachten en prestaties beoordeeld. De jury bestaat uit Pim van Esschoten (namens de pers/Utrechtse Sportkrant), Bert Kous (namens RTV Utrecht), Marian ter Haar (namens de breedtesport), Hans Spekman (oud-wethouder sport en Utrechtse sportliefhebber) en Niels Kerstholt (oud-shorttracker en Sportman Utrecht 2014 namens de topsport).

Tot en met 7 februari kunnen Utrechters hun stem uitbrengen om mee te bepalen wie in de zeven categorieën gaan winnen. Via www.sportprijs-utrecht.nl/stemmen kan één stem per categorie worden uitgebracht.

De jury en het publiek verdelen ieder 100 punten onder de genomineerden. In iedere categorie wint de genomineerde met de meeste punten de Sportprijs Utrecht 2018.

Het stemmen voor de Sportfoto van het jaar verloopt via Facebook.