Vier instroomlocaties voor tennistalent in provincie Utrecht

Tennis Redactie

Om tennistalent meer kans te geven, biedt de tennisbond vanaf september 2020 instroomtrainingen voor kinderen in de leeftijdscategorie 7 tot en met 10 jaar. Op centrale plaatsen in de provincies krijgen zij, aanvullend op hun clubtraining, extra training met 8-10 gelijkwaardige kinderen op twee niveaus: oranje (7/8 jaar) en groen (9/10 jaar). De provincie Utrecht kent vier instroomlocaties in het nieuwe seizoen: in Vleuten (Balance Tennis Academy), Amersfoort (Tennis Academy Kockx) en twee in Soest (nog nader bekend te maken).

De instroomgroepen worden samengesteld tijdens een zogenaamde voorspeeldag. Vanwege de coronacrisis zullen deze dagen mogelijk niet in juni, maar later in het jaar plaatsvinden.

Technisch Directeur Jacco Eltingh was positief verrast met bijna 150 inschrijvingen van tennisleraren en tennisscholen. Dat betekent namelijk dat er dit jaar gestart wordt met 41 instroomlocaties in plaats van 30. Eltingh laat via de bond weten: ‘Ik kijk erg uit naar het opnieuw invoeren van instroomtrainingen. De ontwikkeling van 7 tot en met 10 jarigen is erg belangrijk om een goede overgang te maken van recreatief naar prestatief tennis, maar nog steeds op een speelse en verantwoorde wijze. Uiteindelijk kunnen we hierdoor kinderen met de juiste aanleg en motivatie beter in kaart brengen en ze vervolgens de juiste ondersteuning bieden.’

 

Provincie Utrecht

De provincie Utrecht heeft vier van de landelijke 41 locaties toebedeeld gekregen. De provincies Groningen, Zeeland, Flevoland en Overijssel kennen ieder slechts één instroomlocatie.  De provincie Noord-Holland is het best bedeeld met acht locaties. Het doel van de tennisbond is om uiteindelijk om door te groeien naar een landelijke dekking van ongeveer 55 locaties in het seizoen 2021/2022. Voor het seizoen 2021/2022 maken leraren en scholen weer opnieuw kans om aan te sluiten.