Vier Utrechtse regioclubs in KNVB-bekertoernooi

Voetbal Redactie

Spakenburg heeft zich als vierde en laatste Utrechtse regioclub door een 2-0 zege op SDO voor de eerste ronde van het KNVB-bekertoernooi geplaatst. De club uit de tweede divisie zal op 29 oktober om 19.45 uitkomen tegen ASWH uit Hendrik-Ido-Ambacht. Naast Spakenburg hebben ook IJsselmeervogels, GVVV en FC Utrecht zich geplaatst voor het bekertoernooi.

In deze competitie komen voetbalclubs uit de eredivisie en eerste divisie uit. Daarnaast worden ook clubs uit de hoogste amateurafdelingen (de tweede en derde divisie) en amateurverenigingen die de halve finales van de regionale district bekers in het voorafgaand seizoen bereikt hebben toegelaten. De winnaar van de eindstrijd zal instromen in de derde kwalificatieronde (Q3) van de Europa League.

Sinds dit seizoen -2019/2020- zijn de clubs die actief zijn in de groepsfase van een Europees bekertoernooi vrijgesteld van de eerste ronde van het KNVB-bekertoernooi. FC Utrecht zal dus ook aan de eerste ronde moeten deelnemen aangezien het er in augustus niet in slaagde de derde voorronde van de Europa League te bereiken. In de return tegen het Bosnische Zrinjski Mostar gingen de Utrechters na verlenging met 2-1 onderuit. FC Utrecht zal op 31 oktober om 18.30 aantreden tegen de amateurs van Excelsior’31 in Rijssen.

IJsselmeervogels is met VVSB uit Noordwijkerhout de enige amateurclub die het gelukt is om sinds de oprichting van het bekertoernooi in 1893 de halve finale te bereiken. Op 16 april 1975 werd deze wedstrijd met 6-0 verloren van FC Twente, de tukkers zouden uiteindelijk de finale met 1-0 van FC Den Haag verliezen.

In de eerste ronde anno 2019 spelen de rood-witten uit Spakenburg thuis tegen FC Den Bosch en treft G.V.V.V. Helmond Sport op de eigen Veenendaalse velden.