Vijf Kampong spelers naar Tokio

Hockey Redactie

Max Caldas, bondscoach van het Nederlands mannenelftal, heeft de namen bekend gemaakt van de spelers die deel uit maken van de hockeyselectie voor de Olympische Spelen van Tokio (23 juli tot en met 8 augustus 2021). Onder de zestien geselecteerden zijn ook vijf spelers van het Utrechtse Kampong opgenomen: Lars Balk, Jonas de Geus, Jip Janssen, Robbert Kemperman en Sander de Wijn. Bjorn Kellerman en Terrance Pieters (beiden ook Kampong Hockey) maken niet langer deel uit van de selectie.

Caldas: ‘Hoewel de Olympische Spelen pas op 23 juli beginnen, hebben we er als staf voor gekozen de selectie nu al bekend te maken. We vinden het belangrijk zowel het FIH Pro League duel tegen België van zondag 30 mei als de Europese Kampioenschappen (4 tot en met 13 juni in het Wagener Stadion in Amsterdam) met de olympische selectie te kunnen werken zodat we zoveel mogelijk wedstrijden met elkaar kunnen spelen.’

Nederland won dit laatste duel in de Pro League tegen België met maar liefst 0-4.

 

Selectie

Caldas en zijn staf kozen er voor Justen Blok (HC Rotterdam), Roel Bovendeert (HC Bloemendaal) en keeper Maurits Visser (HC Bloemendaal) aan te wijzen als reservespeler voor de Olympische Spelen van Tokio. Zij blijven volledig meetrainen. Bjorn Kellerman en Terrance Pieters (beiden SV Kampong Hockey) maken niet langer deel uit van de selectie.

De overige spelers zijn: Seve van Ass (H.G.C.), Billy Bakker (Amsterdamsche H. & B.C.), Pirmin Blaak (GK) (HC Oranje-Rood), Thierry Brinkman (HC Bloemendaal), Jorrit Croon (HC Bloemendaal), Thijs van Dam (HC Rotterdam), Jeroen Hertzberger (HC Rotterdam), Joep de Mol (HC Oranje-Rood), Mirco Pruyser (Amsterdamsche H. & B.C.), Glenn Schuurman (HC Bloemendaal) en Mink van der Weerden (Rot-Weiss Köln).

Nederland mag aan de EK Hockey deelnemen met achttien spelers. In het Wagener Stadion in Amsterdam treden daarom ook Justen Blok en Maurits Visser aan. Roel Bovendeert is aangewezen als reserve voor de EK maar maakt wel onderdeel uit van de wedstrijdselectie voor het FIH Pro League duel tegen België (in Antwerpen), aanstaande zondag om 16.30 uur. Glenn Schuurman ontbreekt op het lijstje voor die wedstrijd.