Vijfde plek op EK softbal voor Koninkrijksteam

Honkbal/Softbal Redactie

Op een verder prima EK verspeelde het Nederlands Koninkrijksteam softbal op de tweede speeldag een plek bij de beste drie. Op die dag verloor het onverwacht van Kroatië en Frankrijk, waardoor het mannenteam naar een zesde plaats zakte. Door de laatste drie wedstrijden van het toernooi te winnen wist het team, waarvan Quick Amersfoort hofleverancier was met zes van de negentien selectieleden, nog een plekje te stijgen. Titelverdediger Tsjechië heeft in eigen land de Europese Kampioenschappen gewonnen. 

Het team van manager Ben ten Pas won zes wedstrijden tegen Litouwen, Israël, Zweden en Slowakije, daarna werden ook Slowakije en Israël nogmaals verslagen met ruime cijfers. De verliespartijen tegen Kroatië, Frankrijk, Denemarken en Tsjechië (welke onderbroken werd door het noodweer en nadien ook niet meer uitgespeeld werd) deden Oranje de das om.

Liefst zes spelers komen uit voor het Amersfoortse BSC Quick: Revin Brooks, Enrique Javier, Dyron Juaquin, Myron Juaquin, Job Kremer en Emeron Lourens.

Alleen de nummers een en twee plaatsen zich voor de finale, waar een ticket voor de WK softbal te verdienen viel. We moeten een aantal jaren terug, naar 2016, toen Nederland voor het laatst buiten de top drie eindigde. Bij de vorige editie van het EK stond het team nog in de eindstrijd.

Eindstand:

  1. Tsjechië
  2. Denemarken
  3. Kroatië
  4. Frankrijk
  5. Nederland
  6. Israël
  7. Slowakije
  8. Zweden
  9. Litouwen