Viking leden naast podium Coupe de la Jeunesse

Roeien Redactie

De Nederlandse equipe haalde een uitstekend resultaat binnen bij de Coupe de la Jeunesse door in het landenklassement op de derde plaats te eindigen. De junioren van Utrechtse Roeivereniging Viking vielen bij hun onderdelen net buiten de prijzen. De Coupe de la Jeunesse is een Europese roeiwedstrijd voor beloften tot en met 18 jaar. In het Oostenrijkse Linz streden zestien landen tegen elkaar. Nederland deed mee met veertien boten.

In totaal werden er elf Nederlandse medailles gehaald, waarvan drie gouden, zes zilveren en twee bronzen medailles. Coach Simon Knappstein: ‘De jongens hebben laten zien wat ze kunnen, er zat niet méér in, weliswaar geen medailles gewonnen maar veel ervaring opgedaan. En het was leuk!’

Viking lid Berend Oldenburg roeide met collega’s Mees du Croo de Jongh (Beatrix), Casper de Gooijer (De Maas),  Wouter van der Avoird (Beatrix) en Hidde Bornhijm (Cornelis Trompstuur) naar een vierde plek in de JM4+. Sjoerd Froeling, ook van Viking, behaalde met Rombout Jansen (Het Spaarne), Ben van den Eerenbeemt (Willem III), James Graham (Die Leythe), Owen Knowles (De Maas), Tim Jordan (Het Spaarne), Philo Geerlings (Die Leythe), Iain Kerr (Willem III) en Olga Mommersteeg (De Hoop, stuur) ook een vierde plek bij de JM8+.

 

WK

Woensdag 11 augustus startte Viking lid Edward den Beer Poortugael op het WK Junioren in het Bulgaarse Plovdiv. Hij roeide in de JM4x. Deze jongens dubbelvier moest bij de eerste twee eindigen om in de halve finale te kunnen roeien. Helaas lukte ze dat net niet, ze eindigden op de derde plek en roeien vrijdag de halve finale voor de C/D finale.

Nederland is op het WK ook vertegenwoordigd  in de JM2x, JM1x, JW4x, JW2x en JW1x. Voor veel van de jonge atleten is het de eerste internationale wedstrijd.