Vincent ter Schure eindelijk wereldkampioen op tandem

Aangepast sporten Wielrennen Redactie

Voor Vincent ter Schure is een lang gekoesterde wens in vervulling gegaan. De aan een oogziekte lijdende wielrenner uit Houten is voor het eerst in zijn toch al rijke loopbaan wereldkampioen in het paracycling geworden. Met zijn piloot Timo Fransen was hij op dag 2 van de WK in Emmen de snelste in de tijdrit voor tandems.

Ter Schure kon na zijn winnende race zijn geluk niet op: ‘Het besef is er nog niet helemaal, maar dat het gelukt is voelt wel als loon naar werken.’ De Nederlanders waren de afgelopen jaren al verschillende keren dichtbij de regenboogtrui, maar steeds moesten ze genoegen nemen met een bronzen of zilveren plak. Wel hadden ze in 2016 goud gewonnen op de Paralympics in Rio de Janeiro.

Dit jaar viel  alles op zijn plaats. ‘We wisten dat het er in zat, maar telkens lukte het net niet’, vertelt Fransen. De prestatie krijgt nog extra glans in het licht van een valpartij twee weken geleden in een training. Ter Schure liep daarbij een breuk in een sleutelbeen op. Desondanks besloot hij gewoon van start te gaan op de WK. Met de regenboogtrui tot gevolg. Zaterdag doen Ter Schure en Fransen mee aan de wegwedstrijd.

De WK in Emmen duren nog tot en met zondag, met naast de wedstrijden in de strijd om de wereldtitels ook tal van verschillende side-events. Zo kunnen mensen zowel op het Raadhuisplein (tot en met vrijdag) als in het weekend bij het stadion van FC Emmen onder meer zelf ervaren hoe het is om in een handbike te rijden en is er op zaterdag het Festival Op Fietse met verschillende optredens.