Voetbalbond gaat onderzoek doen naar zaterdag-zondag materie

Voetbal Redactie

In bijna alle KNVB-districten verenigingen zijn die met hun eerste elftal de overstap van het zondag- naar het zaterdagvoetbal hebben gemaakt. Ook zijn er verschillende verenigingen die dit nog niet gedaan hebben, maar die hier wel over nadenken. Door deze ontwikkelingen wordt een belangrijk doel van de KNVB - het organiseren van spannende en aantrekkelijke competities - een steeds grotere uitdaging. De voetbalbond heeft besloten alle veldvoetbalverenigingen en senioren voetballers in Nederland een online vragenlijst te sturen.

De KNVB wil op een goede manier inspringen op de ontwikkelingen en daarom heeft het bestuur amateurvoetbal besloten om, in navolging van al eerder uitgevoerde regionale inventarisaties/initiatieven, een landelijke inventarisatie onder alle verenigingen én voetballers te houden over de wensen én mogelijkheden omtrent het zondag- en zaterdag standaardvoetbal (1e elftallen). In februari van dit jaar heeft de KNVB alle verenigingen geïnformeerd over dit onderzoek, maar vanwege de situatie rondom COVID-19 heeft het onderzoek langer op zich laten wachten.

De komende dagen ontvangen de verenigingen de vragenlijst waarin zij hun mening en standpunt duidelijk kunnen maken over dit onderwerp. Iedereen kan de vragenlijst invullen tot en met 1 augustus.

Aan de hand van de bevindingen uit deze inventarisatie, gaat de bond in de periode september/oktober verder in gesprek met verenigingen en andere betrokkenen. Het streven is om in november meer duidelijkheid te kunnen geven over de toekomst van het zaterdag- en zondagvoetbal. Na de zomer ontvangen alle verenigingen hierover meer informatie.