Volleybal: geen NOJK en P/D

Volleybal Redactie

Voor buitenstaanders mag bovenstaande wat cryptisch lijken, maar volleyballers weten waar ze aan toe zijn. Na de persconferentie van vorige week met als belangrijkste boodschap de verlenging van de coronamaatregelen, ziet de volleybalbond zich genoodzaakt niet alleen de promotie/degradatie regeling te schrappen, vanmorgen werd ook bekend dat de Volleybaldirect Open (NOJK) dit seizoen definitief wordt gecanceld.

Op 12 januari werd bekendgemaakt dat de lockdown tot in ieder geval 10 februari wordt verlengd. Het uitspelen van een (halve) competitie behoorde hierdoor al niet meer tot de mogelijkheden. Door de verlenging van de lockdown heeft de bond tevens moeten besluiten dat de Volleydirect Open (NOJK) op 20 februari en 3 april definitief niet doorgaat.

Eerder schetste de Volleybalbond drie mogelijke scenario’s om dit seizoen nog aan volleybal toe te komen, binnen de dan geldende kaders.

Waar eerder scenario 1, herstart competitie begin januari, en scenario 3, verlenging van het seizoen ten behoeve van promotie en degradatie al niet meer haalbaar bleken, komt nu ook het laatst mogelijke scenario te vervallen, namelijk scenario 2. Hierbij hoopte de bond op de mogelijkheid tot het uitspelen van een halve competitie, maar gezien de verlenging van de lockdown is ook dit niet meer haalbaar. 

Zodra het coronavirus het toelaat, zullen er wel wedstrijden georganiseerd worden. Deze wedstrijden vinden voor zoveel mogelijk plaats conform de resterende wedstrijdschema’s binnen de huidige poules. Tot die tijd richt de bond zich op het nieuwe seizoen, waarin de mogelijkheid opgenomen wordt tot horizontale instroom op hogere niveaus.