Voor het eerst geen winst in Galgenwaard

Voetbal Hans van Echtelt

Het was dit seizoen de eerste keer dat geen volle winst in een thuiswedstrijd werd geboekt. Eigenlijk niet zo verwonderlijk want Go Ahead uit Deventer was al een aantal duels op rij ongeslagen gebleven en had zelfs Ajax in de Arena op 0-0 weten te houden. Op voorhand dus geen gewonnen koers voor de ploeg van René Hake die na een serie uitnederlagen momenteel ook al niet blaakt van het zelfvertrouwen. 'We blaffen wel maar bijten niet,' zo analyseerde aanvoerder Mark van der Maarel na afloop het uitblijven van FC-doelpunten.

Afgezien van een kopbal van invaller Adrian Dalmau tegen de lat hield het ook nu niet over met de offensieve daadkracht van de thuisploeg. Vooral in de eerste helft maakte de ploeg een weinig frisse indruk maar die matheid verdween in de tweede helft na het inbrengen van de verse krachten Dalmau en Sander van der Streek.

Komende dinsdag wacht FC Utrecht een heet avondje-NAC en dan zal de ploeg besluitvaardiger voor de dag moeten komen om een bekeruitschakeling te voorkomen. Pluspunt was zaterdagavond dat er geen enkele kans werd weggegeven zodat Eric Oelschlägel, onder de lat in plaats van de niet fitte Maarten Paes, een probleemloze avond kende. Zelfs toen de veteraan Jacob Mulenga (35) nog even zijn opwachting maakte, kon Go Ahead Eagles aanvallend geen vuist maken.