Voor Kelderman is seizoen voorbij na gebroken bekken en ribben

Wielrennen Redactie

Hoeveel tegenslag kan een mens hebben? De vraag dringt zich steeds op wanneer Wilco Kelderman ten val is gekomen. Weer ten val is gekomen want de lijst van botbreuken als gevolg van een onvrijwillige kennismaking met het asfalt blijft maar groeien. Woensdag klapte hij tegen de grond in de derde etappe van de Benelux Tour. De schade: een gebroken bekken en twee gebroken ribben. Zijn seizoen is in elk geval voorbij.

Voor alle duidelijkheid, de Barnevelder kon er (ditmaal) weinig aan doen. Enkele renners weken uit in zijn richting en hij kon geen kant op. Hij raakte een stoep en viel op het beton om door te rollen in de berm. De beelden van zijn bebloede arm waren niet bepaald fraai, later bleek dat er een diepe snee in zat.

De renner van BORA-hansgohe werd begin dit jaar met een aantal ploeggenoten op de laatste dag van een trainingskamp in Italië geschept door een auto die onverhoeds de weg overstak. De Barnevelder brak daarbij een nekwervel en liep een hersenschudding op.

De voorbereiding op zijn belangrijkste doel dit jaar als kopman van zijn nieuwe ploeg, een goede Tour rijden, werd eveneens verstoord door valpartijen, maar die bleven zonder gevolgen. Ook in de Tour zelf bleef hij niet altijd op de fiets. Maar de nummer drie van de Giro van vorig jaar haalde de finish in Parijs. Sterker, met een vijfde plaats deed hij het uitstekend en was hij met afstand de beste Nederlander. In de Benelux Tour deed hij niet echt mee voorin het klassement, maar in de beruchte eerste waaieretappe zat Kelderman wel in de eerste groep en een toptien notering leek nog wel degelijk mogelijk. Nu wordt de 30-jarige pechvogel opnieuw gedwongen tot revalideren.