Voorjaarscompetitie tennis uitgesteld tot begin mei

Tennis Redactie

De Nederlandse tennisbond KNLTB heeft besloten de start van de voorjaarscompetitie uit te stellen tot begin mei van dit jaar als gevolg van de verlenging van de lockdown. Aangezien meer dan 30.000 teams zich inschreven voor deze competitie, die normaliter in april van start gaat, constateert de bond dat de animo om te spelen groot is. Toch kan er nu geen sprake zijn van een normale start. De voorlopige speeldata voor de Voorjaarscompetitie, Tenniskids competitie en Triple Double padelcompetitie zijn opgesteld. De data voor de Voorjaarscompetitie Padel blijven voorlopig ongewijzigd.

Voor volwassenen is tennis en padel op dit moment met maximaal twee personen op een baan mogelijk, zowel vrij spelen als trainen. Jeugd t/m 17 jaar mag wel in grotere groepen spelen, trainen en onderlinge wedstrijden spelen. Vanaf 3 maart geldt dit ook voor jongvolwassenen tot en met 26 jaar.

Mocht er inderdaad in mei van start worden gegaan, kan er nog een volledige competitie afgewerkt worden. ‘We doen er daarom alles aan om veilig en verantwoord binnen de geldende coronamaatregelen een volledige competitie door te laten gaan’ stelt de KNLTB. Uiterlijk een maand voor de start van de competitie neemt de bond een definitieve beslissing over de start in mei, deze zal mede ingegeven zijn door de maatregelen die op de persconferentie van 8 maart aangekondigd worden.

Zie ook het artikel over mogelijke scenario’s.