Voorlopige EK handbal-selectie bekendgemaakt

Handbal Redactie

Bondscoach Emmanuel Mayonnade heeft de voorlopige selectie van 35 speelsters bekendgemaakt voor het EK handbal in Noorwegen en Denemarken, dat van 3 december tot en met 20 december gespeeld wordt. Alleen deze 35 speelsters van het Nederlands Damesteam zijn speelgerechtigd voor het EK. Begin november wordt bekend welke 18 speelsters geselecteerd zijn voor de definitieve EK-selectie en naar Noorwegen zullen afreizen. Onder hen ook Amersfoortse Laura van der Heijden die uitkomt voor het Hongaarse SKC Handball Siofok.

Het Nederlands Damesteam is bij het EK in Noorwegen en Denemarken ingedeeld in groep C met Hongarije, Servië en Kroatië. De Oranjedames spelen al hun poulewedstrijden in Trondheim, Noorwegen.

De eerste drie landen uit de vier poules plaatsen zich voor de hoofdronde. Hierin spelen de teams uit de groepen A/B en C/D drie wedstrijden tegen elkaar. De behaalde punten in de poulefase tegen de doorstromende teams worden meegenomen. Als de Oranjevrouwen doorgaan naar de mainround spelen ze die wederom in Trondheim. De beste twee landen per hoofdronde kwalificeren zich voor het finaleweekend, de finales worden ook in de Spektrum arena in Trondheim gespeeld.

 

Wedstrijdschema:

4 december 20:30 uur: Nederland – Servië

6 december 18:15 uur: Kroatië – Nederland

8 december 20:30 uur: Nederland – Hongarije

De wedstrijdtijden kunnen veranderen i.v.m. de televisie-uitzendingen.