Voortman niet, Wissink wel naar EK fastpitch softbal

Honkbal/Softbal Redactie

Team Kingdom of the Netherlands Women’s Fastpitch Softbal speelt van 27 juni tot 3 juli het Europese Kampioenschap. De Bilthovense Eva Voortman kan er vanwege een armblessure -wederom- niet bij zijn, haar clubgenoot bij Quick Amersfoort, Laura Wissink, zal wel deelnemen aan het internationale toernooi. Het EK wordt gespeeld in de Italiaanse Friuli Venezia-Giulia regio. Vijf landen hebben zich afgemeld voor de 22e editie van de Europese titelstrijd. De nationale ploeg van Oostenrijk is op zaterdag 27 juni de eerste tegenstander van Nederland.

De landen die zich afgemeld hebben, deden dit vanwege corona, wat het aantal deelnemende landen op 17 zet. Vanwege het ontbreken van deze vijf landen, waaronder grote favoriet Engeland, werd de opzet van het toernooi door de Europese Softbal Federatie aangepast. Het Koninkrijksteam komt in de eerste groepsfase in Poule B nu Oostenrijk, Duitsland en Litouwen tegen.

Voortman raakte geblesseerd in de wedstrijd tegen Onze Gezellen op 15 mei, nadat ze die maand juist weer teruggekeerd was op het hoogste softbalniveau na een periode bij Neptunus te hebben gespeeld. Coach Ferenc Jongejan verliest met haar een zeer sterke pitcher en slagvrouw die de ploeg al tweemaal naar een EK finale wist te leiden (2015 en 2019).

De ervaring van Ginger de Weert, Lindsey Meadows en Kirsten Scheele moeten het gemis van Voortman opvangen.