Voorzichtig optimisme bij Lars van der Haar na negende plaats

Veldrijden Redactie

De generale repetitie voor het WK in Valkenburg heeft tot voorzichtig optimisme geleid bij Lars van der Haar. De Woudenberger kon zich niet mengen in de strijd om de podiumplaatsen, maar hij eindigde in de GP Adrie van der Poel wel in de toptien. En dat was beduidend beter dan een week geleden in Nommay.

Mathieu van der Poel onderstreepte in Hoogerheide nog maar eens dat hij de topfavoriet is voor de wereldtitel. Hij boekte in zijn achtertuin zijn 26ste zege van het seizoen. Van der Poel kende in de finale van de wereldbeker – die hij al op zak had – een bliksemstart en de rest van het veld zag hem pas terug een dik uur later na de finish. Zijn eeuwige rivaal wereldkampioen Wout van Aert werd tweede, Michael Vanthourenhout was de derde man op het podium.

Van der Haar vertrok snel en lag even in tweede positie, maar daarna ging het moeizamer. Toch slaagde hij er wel in de laatste wereldbekermanche uit te rijden. De renner van Telenet-Fidea klom gaandeweg de koers weer een paar plaatsen en werd de derde Nederlander. David van der Poel bleef hem nog net een plaatsje voor. In het eindklassement werd Van der Haar eveneens negende. ‘Na een week met problemen en mri-scans ben ik blij dat ik hier in Hoogerheide een solide wedstrijd heb kunnen rijden. Dank voor alle steun en steunbetuigingen die ik heb ontvangen.’

Bij de beloften werd Kyle Agterberg uit Maartensdijk verdienstelijk 31ste, ook al was hij er zelf minder over te spreken. De jonge crosser maakte op het zware parkoers wat foutjes waardoor hij onderuit ging en eindigde op ruim vier minuten van winnaar Eli Iserbyt. De Belg is volgende week in Valkenburg de te kloppen man voor de regenboogtrui.