Voorzitter Vos stopt bij VVIJ

Kort nieuws Voetbal Redactie Utrechtse Sportkrant

Peter Vos heeft gisteravond afscheid genomen als voorzitter van VVIJ. Hij was drie jaar als voorzitter van de voetbalvereniging uit IJsselstein actief.

‘Toen ik drie jaar geleden begon heb ik gezegd dat ik het maximaal drie jaar zou doen en daar is het bij gebleven.’ Vos was de afgelopen drie seizoenen met veel plezier voorzitter.

‘Ik loop al meer dan twintig jaar met veel plezier bij VVIJ rond. Maar na drie jaar voorzitterschap is het mooi geweest. Er gaat veel tijd in zitten. Bovendien is het ook goed als er nieuw bloed komt. Dan komen er weer nieuwe ideeën.’

VVIJ heeft ongeveer 1800 leden en het eerste zondagelftal degradeerde afgelopen zomer naar de Tweede Klasse. Toch laat Vos de club met een goed gevoel achter. ‘Het zijn roerige tijden met de discussie rondom het kunstgras en gemeentes die zich terugtrekken, maar VVIJ is een zeer gezonde vereniging.

Het is ook een grote club. Daarbij is het belangrijk dat spelers met plezier kunnen voetballen. En dat kan.’ Over een opvolger kan Vos zich nog niet uitspreken. ‘Daar is de club druk mee bezig. Ik verwacht dat daar binnenkort duidelijkheid over komt.’