Nevobo wil vrijgekomen tijd in kinderen investeren

Overig nieuws Redactie

Net terug uit het door corona zwaar getroffen Italië dat in een complete lock-down zit, is top volleybalster en Schalkwijkse Robin de Kruijf blij in Nederland weer wat te kunnen sporten. Ze geeft nu wat van haar tijd aan het project Schoolvolley+, waarin ze samen met andere volleybalprofessionals clinics aan basisschoolkinderen geeft. De volleybalbond streeft er naar kinderen meer te laten sporten in deze tijd en basisschool De Horizon in Hoogland had de primeur.

Dinsdag ontving de gereformeerde basisschool de sportprominenten en pers om het project af te trappen. Technisch directeur Joop Alberda was ook in het dorp nabij Amersfoort aanwezig en liet weten het belangrijk te vinden de leraren nu te ontlasten en kinderen veel te laten bewegen. Met SchoolVolley+ biedt de Nederlandse Volleybalbond gratis volleybalaanbod voor scholen en buitenschoolse opvang (BSO’s) tijdens de coronacrisis. Na schooltijd worden volleybalactiviteiten op schoolpleinen, grasvelden, parkeerplaatsen en/of sportaccommodaties georganiseerd. Dit kunnen reguliere volleybalclinics zijn, indien er een (beach)volleybalveld beschikbaar is. Maar ook zonder een veld kunnen volleybal gerelateerde oefeningen en spelletjes op het schoolplein plaatsvinden. Hiervoor wordt geput uit eerder ontwikkeld aanbod, zoals het Smash! Spellenboekje en de Challenges.

Robin de Kruijf geeft bewegingsonderwijs. Foto: fotohoogendoorn.nl / Nevobo

De activiteiten worden verzorgd door bondstrainers van de Nevobo, clinicgevers en volleybalprofessionals van verenigingen. Ook kunnen vakleerkrachten en buurtsportcoaches zelfstandig aan de slag met de oefeningen en spellen die door de Nevobo beschikbaar gesteld worden. Basisscholen die interesse hebben om deel te nemen aan SchoolVolley+ kunnen zich aanmelden via dit formulier.