Vrijwilliger Rijnhuyse koninklijk onderscheiden

Tennis Redactie

‘Een uit de hand gelopen hobby’. Zo omschrijft Ton van der Velden zijn vele vrijwilligerswerk voor Tennisvereniging Rijnhuyse. Voor de tennisclub echter meer dan voldoende reden om een aanvraag te doen voor een Koninklijke Onderscheiding. Vandaag werd een trotse Van der Velden door burgemeester Backhuijs van de gemeente Nieuwegein benoemd als Lid van de Orde van de Oranje Nassau.

Voorzitter Rick van Midde licht de voordracht toe: ‘Ton is betrokken bij alle aspecten die te maken hebben met de accommodatie van de tennisvereniging. Of het nu gaat om het aanleggen van camerabeveiliging, het schilderen van het clubhuis, het onkruidvrij maken van het terras, het schoonspuiten van het minibaantje of het aankleden van het park bij evenementen, je vraagt Ton nooit vergeefs om hulp. Toen Ton nog in de bouw werkte, ging hij zelfs vaak nog even voor zijn werk bij Rijnhuyse langs. Om bijvoorbeeld de vuilnisbakken te legen, tafels en stoelen recht te zetten of de vaat van de vorige avond weg te werken. Tennisvereniging Rijnhuyse heeft gelukkig veel vrijwilligers met hart voor de club en het is mooi om iemand in het zonnetje te zetten.’

Met de onderscheiding heeft Rijnhuyse twee geridderde vrijwilligers. Enkele jaren geleden ontving Karin Weyburg ook al een onderscheiding voor haar vele vrijwilligerswerk voor de club.