Vrouwen Schaerweijde lopen play-offs mis

Hockey Roberto Cancian

De hockeyvrouwen van Schaerweijde is het niet gelukt om zich te plaatsen voor de play-offs om promotie uit de Overgangsklasse. Nadat vorige week nipt met 3-2 werd verloren van directe concurrent Gooische, was winst op zondag in het laatste competitieduel tegen Rood Wit alsnog voldoende geweest voor plek twee achter kampioen Leonidas. De 1-1 eindstand in Aerdenhout zorgde voor teleurstelling. Aanvoerster Schellekens: 'Zondag en maandag overheerste wel echt de teleurstelling, maar nu komt er ook steeds meer ruimte voor trots'.

De hockeysters van Schaerweijde zakten in de laatste competitieronde van plek twee naar plek drie doordat Gooische wel haar wedstrijd won. ‘Helaas hebben wij het niet gehaald. Heel zuur maar de 1-1 was niet voldoende doordat Gooische wel wist te winnen en op een gelijk aantal punten met ons kwam. Doordat zij meer wedstrijden in deze competitie hebben gewonnen, eindigen zij als tweede,’ gaf Elise Schellekens na afloop aan.

De 27-jarige aanvoerster beleefde een mooi seizoen met haar team na de promotie van het afgelopen seizoen. ‘Dat je nu dan weer het hele seizoen bovenin mee draait, is knap. Zeker ook omdat we tot twee weken terug nog volop mee deden om de titel. De laatste twee wedstrijden hebben wij het in eigen hand gehad maar met slechts één punt uit die wedstrijd hebben wij onszelf te weinig beloond. Nu kwamen wij bij Rood Wit ook met 0-1 voor maar komen zij al in de eerste helft langszij. De hele wedstrijd hebben wij genoeg kansen gehad maar helaas hebben wij er niet meer van kunnen maken. We moeten ook erkennen dat we het gewoon heel goed gedaan hebben met een jong team. Dat moeten we ons wel blijven beseffen.’