Vrouwen UZSC kunnen historie schrijven

Waterpolo Peter de Jong

Het uur U is aangebroken voor UZSC. Dit weekend spelen de vrouwen van coach Gerrit Jan Schothans de finale van de play-off. Bij winst mag UZSC zich voor het eerst kronen als landskampioen. In 1942 pakte de club UZC al eens de titel maar dat was nog vóór de fusie met Star tot UZSC.

Het is de Utrechtse vrouwen er alles aan gelegen na de beker ook het kampioenschap binnen te halen. Eerder in de play-off versloeg UZSC het Ravijn uit Nijverdal in de kwartfinale met twee krappe overwinningen. In de halve finale volgde de grote concurrent Donk uit Gouda, in drie wedstrijden. Nu wacht in de finale het Edese Polar Bears, vierde in de reguliere competitie.

Laura Aarts, de keeper en international bij Oranje: ‘Tegen Donk hadden we drie wedstrijden nodig. Afgelopen zaterdag hadden we het in eigen bad kunnen afmaken, maar we hebben het onszelf moeilijk gemaakt en verloren in de laatste minuut. Maar een dag later stonden we weer helemaal op scherp toen het er echt om ging en wonnen we met 10-5.

Ik kijk uit naar de finale tegen Polar Bears. Het was een grote verrassing dat ze de regerend kampioen ZVL versloegen. Polar Bears heeft het knap gedaan. Wij hebben als team de tweede wedstrijd van hen tegen ZVL bekeken op video om ons goed voor te bereiden op de finale. Het plan van aanpak is klaar. Wat dat is zie je dit weekend wel.

Polar Bears heeft een sterk team met verscheidene jeugd-internationals en twee prima midvoors, Nienke Vermeer en Vivian Sevenich. Wij gaan ze zeker niet onderschatten. Bij ons is iedereen fit. Alleen Nerida Drewes heeft een vingerblessure. Maar zij speelt gewoon mee, met ingetapete vinger. Wij zijn er klaar voor. Wij willen historie schrijven dit weekend!’

De vrouwen spelen om het kampioenschap in een best of three. Vanavond (vrijdag) spelen ze om 21.00 uur thuis in de Krommerijn en bij winst kan zaterdag al de titel worden behaald in de uitwedstrijd in Ede (17.00 uur). Een eventuele derde wedstrijd vindt zondag (16.00 uur) plaats in Utrecht, omdat UZSC in de competitie boven de Bears eindigde.

Naast de vrouwen zijn ook de mannen nog in de race om het kampioenschap. Zij spelen dit weekend de halve finales tegen De Zijl uit Leiden. Vanavond spelen zij om 19.30 thuis en morgenavond, 29 april om 20.00 uur uit. Indien noodzakelijk in deze best-of-three wordt zondag om 19.30 nog een wedstrijd gespeeld.