Vrouwen Vreeswijk hebben met titel eerste prijs te pakken

Kort nieuws Voetbal

De dubbel. Een magische klank in het voetbal. Zowel kampioen worden als de beker winnen, in de eredivisie is het al tijden niet meer voorgekomen. Op een lager niveau hebben de vrouwen van Vreeswijk dit seizoen nog steeds uitzicht op beide prijzen. De eerste is inmiddels binnen.

Dankzij een afgetekende overwinning op Sporting 70 wist Vreeswijk het kampioenschap in de vierde klasse veilig te stellen. Over ruim een week kan daar de tweede trofee aan toegevoegd worden.

Bij Vreeswijk staat het meiden- en damesvoetbal, zoals het officieel heet, al 45 jaar hoog in het vaandel. In januari 1972 werd binnen de voetbalclub een vrouwenafdeling opgericht onder de bezielende leiding van Sjaak van Raaij. Van 1981 tot en met 1985 speelden de vrouwen zelfs in de hoofdklasse.

Bekende speelsters waren de voormalige bondscoach Vera Pauw die in Nederland heel veel heeft gedaan voor de ontwikkeling van het vrouwenvoetbal, en Mirjam van Konijnenburg. Vreeswijk ziet het meiden- en vrouwenvoetbal ‘als een geweldige kans om meer diversiteit binnen de vereniging te brengen’ en ondersteunt het vrouwenvoetbal dan ook volledig.

Tegen Sporting liet de formatie van Danny Nagtegaal en Frans Schultz er geen gras over groeien. Dankzij doelpunten van Rachel Schilden (2), Laurie Elbertse (2) en Nathalie Werkhoven werd de tegenstander met 5-1 onder de voet gelopen en promoveert Vreeswijk naar de derde klasse.

Op 20 mei in Uithoorn speelt Vreeswijk de bekerfinale van district West 1 tegen IJsselmeervogels. Een overwinning zou een perfecte afsluiting van het seizoen betekenen.