Vrouwenacht niet naar Tokio

Roeien Redactie

De vrouwenacht is tijdens de finale van hun nummer op het olympische kwalificatietoernooi in Luzern vandaag vierde geworden. Aangezien alleen de nummers een en twee recht hebben op een olympisch ticket, gaat de boot met daarin Utrechtse Dieuwertje den Besten niet naar Tokio dit jaar. De boot startte goed, maar kon China en Roemenië, net als tijdens de race for lanes, niet bijhouden. Duitsland eiste vlak voor de finish zelfs de derde plek nog op, maar dat maakte eigenlijk al niet meer uit. Ook zij zullen op dit nummer niet naar de Spelen gaan.

De mannenboot M2- hebben vandaag wel hun olympisch ticket in de wacht kunnen slepen. Guillaume Krommenhoek en Niki van Sprang dwongen deelname af in de tweezonder na zich als eerste voor de finale te hebben geplaatst en ook daar als eerste te eindigen. Denemarken werd tweede en mag dus deze zomer ook naar de Olympische Spelen.

De derde Nederlandse kanshebber, de vrouwen tweezonder, met José van Veen en Eva Stewart wisten bij hun race niet bij de eerste twee te eindigen: ze werden zesde in de finale.

In totaal zullen tien Nederlandse boten naar de Olympische Spelen gaan. Onder hen Inge Janssen op de W4x en Maarten Hurkmans op de Holland Acht.