Vrouwenteams Saestum wederom hoogst spelend

Voetbal Redactie

Het eerste vrouwenteam van Saestum zal ook volgend seizoen in de topklasse uitkomen. Na het plots beëindigde seizoen 2019/2020 stond de formatie uit Zeist na veertien gespeelde wedstrijden net boven FC Eindhoven, op een eerste plek. De hoogste amateurvoetbaldivisie kent verder geen teams uit de provincie Utrecht, valt op te maken uit de nieuwe concept klasse-indelingen standaardvoetbal en topjeugdvoetbal die de KNVB bekend heeft gemaakt. Op het een na hoogste amateurniveau vinden we in de hoofdklasse zaterdag het tweede team van Saestum terug. 

De conceptindelingen van de divisies en klassen komen zo veel als mogelijk tot stand op basis van de indelingen van seizoen 2019/’20. Clubs konden tot uiterlijk 15 mei bij de KNVB een verzoek indienen om hoger of lager te worden ingedeeld. Daarmee konden de opengevallen plekken in de competities worden opgevuld, veroorzaakt door clubs die fuseren of teams die zich terugtrekken of voor een andere speeldag kiezen. Die verzoeken zijn behandeld volgens de eerder gepubliceerde uitgangspunten.

CSW uit Wilnis, de Utrechtse clubs Hercules en Sporting ’70, het IJsselsteinse IJFC en Hoogland spelen volgend seizoen in de eerste klasse.

 

21-vrouwen klasse indeling seizoen 2020-2021

De poule-indelingen van de klassen waarvan die nog niet bekend zijn, worden vanaf 1 juli aangekondigd.